Wat?! We speelden kaartspel UNO al die tijd verkeerd

uno

Dit nieuws moeten we wel even verwerken hoor

De combinatie slecht weer en coronamaatregelen zorgen ervoor dat we weer en masse in huis zitten. Een kaartspelletje wordt dan al snel tevoorschijn getoverd voor wat vertier binnen het gezin. Maar raad eens: we speelden het populaire spelletje UNO al die tijd verkeerd!

Stapelen

Het element dat ervoor kon zorgen dat je tegenspelers een behoorlijke achterstand opliepen, blijkt helemaal niet in het spel thuis te horen. We hebben het nu over het opstapelen van +2 en +4 kaarten.

Ben je bijna al je kaarten kwijt, gooit degene met de beurt voor jou een +2 kaart op de stapel. Lekker dan. Had je een beetje geluk en had je zelf nog een +2 of +4 kaart achter de hand? Dan gooide je die gewoon bovenop de +2 kaart van je tegenstander.  Daarmee verplaatste je de ‘straf’ en moest degene na jou nog meer kaarten pakken dan jij. Ha! Een klein dingetje… Dit mag dus helemaal niet! En dit verzinnen we niet. UNO kwam zelf met het schokkende nieuws naar buiten.

Chaos

Op Twitter bracht UNO begin deze maand naar buiten dat het verboden is om +kaarten op elkaar te stapelen. Je kunt je voorstellen dat de informatie dus van een redelijk betrouwbare bron kwam, maar een aantal fanatiek UNO-spelers is het er niet mee eens. “Het kan wel en het is toch echt de enige correcte manier om UNO te spelen”, twittert een eigenwijze Twitteraar.

En ook wij moeten toegeven: we vonden het stapelen van de +kaarten eigenlijk wel het spannendste, grappigste en ook frustrerendste element van het spel.

 

Lees ook: Huh? Deze twee regels bij Monopoly bestaan eigenlijk helemaal niet!

Bron: Twitter UNO | Beeld: Unsplash, Simon Ray