Spin in huis? Om deze reden moet je hem niet doodmaken

spin-in-huis

Wist je dit al?

Een spin in huis kan voor de nodige kriebels zorgen. Vooral wanneer die aan een draadje hangt en steeds dichterbij lijkt te komen. De snelste oplossing lijkt dan ook om het spinnetje te meppen met een krant of schoen. Toch kun je dit beter niet doen, zegt Vlaamse spinnenkenner Koen van Keer.

Meer spinnen

Volgens Van Keer werkt het juist averechts om een spin te lijf te gaan. Volgens hem trekt het doodmaken van spinnen alleen maar meer spinnen aan. “Als je een spin gaat doden, is er meer voedsel voor andere spinnen en zullen ze meer eitjes gaan produceren, waardoor er dus meer spinnen bij zullen komen”, legt hij uit.

Gezonde balans

Toch is een spin in huis (meestal) niet meteen een reden voor paniek. Het zijn namelijk hele nuttige beestjes. Zo eten ze andere insecten op en zorgen ze hierdoor voor een gezonde balans in de natuur én je huis. Omdat spinnen andere beestjes, zoals zilvervisjes, opeten, zul je ook minder snel last hebben van een plaag. En de normale huisspin doet ook niets kwaad.

Soortgenoot

Wist je trouwens dat spinnen het hele jaar door in je huis zitten? Dit is dus niet alleen als de herfst op de loer ligt. Toch zie je ze pas als ze aan de wandel raken. Dit wandelen doen ze overigens niet voor hun plezier, maar is puur noodzakelijk. Ze moeten namelijk op zoek naar een soortgenoot om mee te paren en hiermee hun soort voort te zetten. Kortom: zet die spin gewoon weer buiten neer met bijvoorbeeld een glas en papiertje. Kan het achtpotige beestje daar op zoek naar de ware.

Lees ook: Expert geeft truc om binnen 2,5 uur van een spinnenfobie af zijn

Bron: Max Vandaag | Beeld: iStock