Bah: zo vaak dragen mensen hun sportkleding voor ze het wassen

Was jij je sportkleding na een keer sporten?

Een spijkerbroek kun je best de volgende dag nog een keer aan, maar voor een sportbroek geldt datzelfde principe niet helemaal. Als je flink hebt gezweet in de sportschool, kun je je sportlegging het beste meteen na het sporten in de wasmand deponeren. Echter is dit niet wat de meeste mensen doen. Het blijkt dat een derde van de mensen hun sportspullen niet meteen wast na een keer dragen.

Gebrek aan tijd

Uit onderzoek van het yogamerk Scultmode bijkt dat 31 procent van de mensen hun sportkleding 2 tot 3 keer draagt voordat het in de wasmachine gaat. 11 procent van de schuldigen beweert dat het komt door een gebrek aan tijd. Ook zou een deel van de mensen het nog niet nodig vinden omdat ze niet zo erg zweten.

Ondergoed wassen

Zweet je wel veel of heb je een intense sportles gevolgd? Was je kleding dan altijd. Bacteriën broeien lekker in je sportkleding en de enige manier om daar vanaf te komen is door je sportkleding te wassen. Dacht je dat het niet wassen van sportkleding niet al te fris was? Uit ander onderzoek uitgevoerd door Banana Moon blijkt dat 25 procent van de mensen ondergoed twee dagen draagt voordat het in de wasmachine belandt. Oh, en dat is nog niet alles: zes procent van de vrouwen draagt haar beha gerust 10 dagen.

Lees ook: Oeps, dit item vergeten we bijna altijd te wassen…

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metro | Beeld: Pixabay