Waarom je geen spullen onder je bed moet bewaren

bed

Wie gebruikt de ruimte onder zijn of haar bed ook stiekem als een soort opslag?

Zie je het niet? Dan is het er niet. Wie de slaapkamer daarom netjes wil houden, gebruikt de ruimte onder het bed nog weleens om daar rommel op te bergen. Het blijkt alleen niet het allerbeste idee te zijn.

Opgeruimd staat netjes.

Slaapkamer

De slaapkamer is natuurlijk bedoeld om te slapen, maar wie met een wat kleiner huis bedeeld is, gebruikt het ook om er spullen op te bergen. Onder het bed is zo’n ruimte die we niet graag onbenut laten. De spullen liggen dan niet in de weg en zo kunnen we toch spullen opbergen die dan niet meer in het zicht liggen. Maar is dat wel zo’n puik plan? Volgens opruimexpert Vicky Silverthron niet. Aan Her legt ze uit waarom.

Nachtrust

Dingen onder je bed opbergen blijkt erg slecht te zijn voor je gevoel van rust in de slaapkamer en het blijkt ook nog eens je slaap te kunnen verstoren. Ondanks dat de spullen dan uit het zicht zijn, ben je je er toch van bewust dat er allemaal spul onder je bed verstopt ligt. Vicky Silverthorn legt uit waarom dozen en lades onder het bed volgens haar een slecht idee zijn. “Ik slaap beter wanneer ik weet dat er een schone en lege ruimte onder het bed is”, vertelt ze. “Daarom bestelde ik met opzet een bed zonder opbergruimte eronder.”

Natuurlijk kan niet iedereen zich de luxe permitteren om geen spullen onder het bed te bewaren vanwege beperkte opbergruimte, maar als je kampt met slapeloosheid kun je altijd kijken of het een klein verschilletje maakt.

Lees ook: Rommeltje in huis? Deze kamer moet je als eerste opruimen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Unsplash