Zien: stel bouwt eigen woning in bijzondere duikboot

De knalgele duikboot is een unieke Bed & Breakfast in het bos

Creatief en handig, zo kun je de bouwers van dit huisje wel noemen. Van een oude graansilo maakten de Nieuw-Zeelandse Keith en Jen een uniek verblijf. Ze toverden de silo om tot een knalgele duikboot met daarin een kleine woning. Het bijzondere huisje staat nu in ‘een zee van groen’: de achtertuin van het stel. Keith en Jen geven een kijkje in hun opmerkelijke optrekje.

Dromen tot leven brengen

Zelf een duikboot bouwen en vervolgens transformeren in een huisje. Je moet het maar verzinnen! Voor Keith was het idee een ingeving. “Op een dag zat ik in een café en zei ik hardop: ‘Ik denk dat ik een gele duikboot ga maken”, vertelt hij in een interview met Living Big in a Tiny House. Keiths kinderen schaamden zich voor deze gekke opmerking, maar dat hield Keith en zijn partner Jen niet tegen om deze droom te realiseren. Zes maanden later vonden ze een tweedehands graansilo die voor een prikkie te koop stond. Omdat de vorm van de silo wel wat weghad van een duikboot, besloten Keith en Jen dat dit de basis kon worden voor hun unieke project.

Zelf klussen

Keith heeft een technische achtergrond en kon daardoor wel overweg met gereedschap. Hij gebruikte en recyclede allerlei losse onderdelen om van de silo een heuse duikboot te maken. De inspiratie? Die haalde hij naar eigen zeggen gewoon uit zijn kindertijd. Stap voor stap nam de duikboot vorm aan en na een jaar klussen was het resultaat daar.

Bed & Breakfast

De duikboot staat nu in een ‘zee van groen’, namelijk de bosrijke achtertuin van Keith en Jen. Vanbinnen is de knalgele creatie een huisje die te boeken is als bed & breakfast. “Welkom aan boord!” zegt Keith grappend als hij de deur van het huisje opent.

Benieuwd hoe de gele duikboot er vanbinnen uitziet? Lees dan sneller verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2