‘Stelt mijn man zich aan, of zet ik hem echt voor schut?’

voor schut

‘Hij heeft een hekel aan mijn ‘arme-mensen-gewoontes”

Marjo* en Quint hebben het goed voor elkaar samen. Maar Quint klaagt steeds vaker dat Marjo hem voor schut zet. Marjo heeft echter een andere kijk op de situatie en heeft hulp gevraagd op Reddit.

Imago is alles

Voor Quint is zijn imago heel belangrijk, legt Marjo uit. “We vallen in de middenklasse, maar hij pronkt graag met wat hij allemaal heeft. We wonen in een gemeenschap vol met mensen die écht rijk zijn dus hij wil continu dure barbecues en meubels kopen om zich met hen te meten”, legt Marjo uit. Maar daar houdt het niet op. “Hij heeft ook een hekel aan mijn ‘arme-mensen-gewoontes’. Ik zie ze niet op die manier, want ik kom uit een rijkere familie dan hij en mijn vrienden en familie hebben allemaal dezelfde soort gewoonten”, legt ze uit op Reddit.

Slechte gewoonte

Wat voor dingen Quint dan slecht vindt staan? Bijvoorbeeld het drogen van de was in de achtertuin. “Ik heb een stofmijtallergie en de zon helpt daartegen. Ik verwissel graag zelf de olie van de auto omdat ik het dan meer naar m’n eigen zin kan doen. Ik plant altijd de uiteinden van de lente-uitjes zodat ik zelf meer lente-uitjes kan laten groeien”, legt ze uit. Maar ook op kledinggebied is Quint continu ontevreden. “Ik draag regelmatig dezelfde jurken naar bijeenkomsten van vrienden – ik draag nooit jurken dus aan een dozijn die ik vaker kan dragen heb ik meer dan genoeg”, schrijft Marjo.

Wasgoed

Maar dat uithangen van de was is toch wel het grootste pijnpunt voor Quint, deelt Marjo. “Hij eiste dat ik nooit meer mijn lakens buiten zou hangen omdat het zo beschamend is”, schrijft ze. “Ik zei dat als hij voortaan de was doet, hij helemaal zelf kan uitzoeken wat hij wil ophangen of niet. Hij heeft vervolgens twee keer de was gedaan en besloot vervolgens dat hij een wasservice in dienst wil nemen. Omdat dit helemaal optioneel is, zei ik dat hij dit dan van zijn eigen ‘fun’-geld moet betalen, maar daar was hij het niet mee eens”, laat Marjo weten. Ook een tussenoplossing krijgt geen kans: “Ik zei dat hij dan maar een wasdienst voor z’n eigen wasgoed kon inhuren en ik mijn was nog lekker buiten zou ophangen. Hij schreeuwde vervolgens dat ik hem voor schut zet en de buren door mij op hem neerkijken”, laat ze weten.

Wat vind jij: moet Quint zich niet zo aanstellen, of moet Marjo zich aanpassen aan de gewoonten van haar rijke buren?

*Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam sjroth92.

Lees ook: ‘Door mijn zusje zijn mijn ouders gescheiden’

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: Pexels