Stinkende kattenbak? Door dit handige huis-, tuin- en keuken middel blijft ‘ie veel langer fris

Je kattenbak ruikt veel frisser met dit middel!

Een kat is een geweldig huisdier. Als wij thuiskomen staat Poekie al op de bank te miauwen en ‘s avonds ligt ‘ie lekker op schoot te spinnen. Wij zorgen dan ook met alle liefde voor lekkere brokjes, een warm mandje en een schone kattenbak. Alhoewel, dat laatste doen we niet met heel veel plezier, we staan regelmatig kokhalzend de bak te verschonen. 

Want die geur die er uitkomt, die is niet voor de poes!

Geurtjes
Toch is het belangrijk om de kattenbak regelmatig te verschonen, want je wil natuurlijk niet het risico lopen dat de kat haar behoefte náást de bak gaat doen. Maar ook al verschoon je ‘m elke dag, hij blijft stinken. Hoe voorkom je nu dat de kattenbak zo vies gaat ruiken, zonder dat je elke tien minuten met een schepje in de weer bent?

Baking Soda
Strooi dít natuurlijke middeltje over het kattengrit en je kattenbak ruikt meteen fris: baking soda. Verwar dit overigens niet met bakpoeder, dit is iets heel anders. Tegen vieze luchtjes in de kattenbak bedek je de onderkant van de kattenbak met baking soda en daarna vul je de kattenbak zoals gewoonlijk met kattengrit. Je kat heeft er geen last van en die vieze geur in huis is meteen veel minder!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: hetkanwel.net |Beeld: Unsplash