Deze 10 dingen kun je makkelijk schoonmaken met een tandenborstel

6. Kranen

Kalkaanslag op je kranen…hoe kom je daar toch vanaf? Je raad het al: met een tandenborstel. Door de kleine borstels van een tandenborstel kun je moeiteloos door alle kiertjes en randjes.

7. Rubbers van de koelkast

De rubbers van de koelkast worden vaak vergeten schoon te maken. Zonde, want het is de perfecte plek voor bacteriën en schimmels. Met een tandenborstel kun je makkelijk door de voegen en is het weer helemaal schoon.

8. Pluisjes op je trui

Heb je altijd pluisjes op je trui? Dit kan je heel makkelijk met een scheermesje of een klein borsteltje eraf krijgen. Onderschat de tandenborstel niet, want die kan dit ook heel makkelijk doen. Let er wel op dat de tandenborstel zachte haren heeft. Harde haren kunnen ervoor zorgen dat je de stof beschadigt.

9. Kussens van autostoelen

Met een stofzuiger kom je een eind, maar hoe maak je de kiertjes schoon? Ook hier is de tandenborstel handig, want het manoeuvreert overal makkelijk doorheen. Kind kan de was doen!

10. Sneakers

Heb jij sneakers met een witte rand die vies zijn? Deze lifehack gaat je leven veranderen. Doe wat tandpasta (bij voorkeur voor witte tanden) op je tandenborstel en ga langs de rand van de sneakers. De tandpasta zorgt ervoor dat de rand mooi wit wordt, en de tandenborstel scrubt de vuilheden eraf. Ook kun je met de tandenborstel langs de vetergaten zodat die ook mooi schoon worden.

Pagina 2/2

Lees ook: Stopcontacten schoonmaken? Zo pak je dit veilig aan

Bron: Libelle | Beeld: Pexels