Last van teken? 5 manieren om teken uit je tuin te houden


Zo voorkom je teken in je tuin

Teken blijven nare beestjes. Vooral als je veel in de bossen wandelt of in de tuin bezig bent kun je er al gauw eentje opdoen. Ook honden en katten komen er regelmatig mee thuis omdat de beestjes in het lange gras verblijven. Ze kunnen de ziekte van Lyme overdragen, dus we voorkomen liever dat we zo’n vies beestje aan ons hebben hangen. Er zijn gelukkig manieren om ze uit je tuin te weren! We geven je vijf tips.

Zo verklein je de kans dat teken jouw tuin als hun huis gaan zien.

1. Grasmaaien

Teken verstoppen zich graag in lang gras, dus het is goed om je gazon kort te houden. Ruim ook gevallen bladeren op en gooi de bladeren en het gras op een composthoop. Zo is de kans kleiner dat de vervelende beestjes zich daarin huisvesten.

2. Irriteer ze

Teken houden er niet van om over houtsnippers of grind te lopen. Het is vergelijkbaar om als mens over glas te lopen, niet fijn dus! Het kan helpen om een paadje van grind of houtsnippers om je gazon te leggen om te voorkomen dat de insecten in je gras gaan zitten.

3. Wees netjes

Bewaar je hout voor de open haard of houtkachel in je achtertuin? Zorg er dan voor dat je het hout netjes opstapelt en dat het droog is en blijft. Teken vinden een vochtige plek met veel hout heel prettig, dus zorg ervoor dat je ze dit niet geeft.

4. Planten

De bladeren van Schoonvruchten, de planten met paarse besjes, helpen om teken op afstand te houden. Overweeg dus om deze in je tuin te planten als je last hebt van dit soort ongedierte.

5. Huur een teek-eter in

Wist je dat kippen teken eten? Ze plukken hun voedsel uit de grond en daarbij sneuvelen ook de teken uit het gras. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar heb je de ruimte en heb je altijd al willen genieten van verse eitjes, dan kun je overwegen om kippen te nemen.

Lees ook: Heeft jouw beddengoed déze kleur? Dan heb je een groot risico op bedwantsen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels