Terroraugustus verwacht: wespen worden extreem vervelend deze maand

wespen
Door de prachtige lente zijn er extra veel wespen in augustus

Ieks, een wesp! Schrik niet, want je zult er nog veel zien in de maand augustus. Dus als je iemand gillend op ziet springen op het strand of op het terras, dan weet je waar het door komt. Door het warme lenteweer konden wespen goed op gang komen, waardoor er een grotere wespenoverlast wordt verwacht dan vorige jaren.

Oppassen geblazen, dus.

Voorjaar

De wespenplaag komt door het warme voorjaar. Volgens bioloog Arnold van Vliet waren de weersomstandigheden dusdanig goed toen de wespen uit hun winterslaap kwamen, dat de nestontwikkeling snel op gang kwam. Dit vertelde hij aan de NOS. Door die snelle nestontwikkeling zijn er meer wespen dan vorige jaren en vieren ze deze zomer hoogtij.

Nest

Op dit moment zien we nog niet zo veel wespen, omdat ze nog druk bezig zijn met het bouwen van hun nest. Zodra die nesten klaar zijn, wat rond augustus zeker zo zal zijn, dan vliegen de wespen uit. De werksters beginnen zich dan te vervelen en ze krijgen trek in zoetigheid. Tijdens het bouwen van het nest krijgen ze dit van de larven, maar nu die ook volgroeid zijn moeten ze het ergens anders zoeken. In jouw drankje, bijvoorbeeld.

Vervelend

Veel mensen zijn bang voor wespen, omdat ze gemeen kunnen steken. Toch hebben wespen wel degelijk nut, want ze eten muggen en andere kleine insectjes. Zonder wespen zouden we dus helemaal lekgeprikt worden door een zwerm muggen en dat wil je ook niet! Dus mocht er een wesp op je pad komen, blijf dan rustig zitten en ga niet wild om je heen slaan. Wil je weten hoe je wespen effectief op afstand houdt? Lees dan onze tips hier.

 

Lees ook: Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NOS | Beeld: Pexels

Array