Bevatten theezakjes op kantoor meer bacteriën dan een wc-bril?

Van het antwoord worden we niet erg blij

We weten dat een toiletbril niet bepaald een bacterievrij oppervlak is. Wordt er gebruik gemaakt van een openbaar toilet? Dan kiezen sommigen er zelfs voor om hierboven te hangen tijdens een boodschap. Het moge duidelijk zijn dat we ons ervan bewust zijn dat het toilet veel bacteriën bevat, maar heb je er weleens over nagedacht hoeveel bacteriën er op theezakjes op kantoor zitten?

Blijkbaar kunnen er ontzettend veel bacteriën op theezakjes zitten.

Bacteriën

Laten we beginnen met de wc-bril, want hoeveel bacteriën vind je hierop? Volgens Cosmo bevat een toiletbril 220 bacteriën. Een theezakje zal wel minder bevatten, toch? Helaas, theezakjes die je op kantoor vindt bevatten nogal wat meer bacteriën: 3785 om precies te zijn.

Waterkoker

Het hoge aantal bacteriën heeft er allemaal me te maken dat veel verschillende handen in de theedoos gaan. Om diezelfde reden bevat ook de waterkoker erg veel bacteriën. Ook niet zo gek, want tig mensen gebruiken de waterkoker en pakken die vast. In tegenstelling tot thuis voelt alleen bijna niemand zich geroepen om de waterkoker af te nemen met een doekje. Op het handvat van de waterkoker bevinden zich dan ook 2483 bacteriën.

Lees ook: In deze 9 huishoudelijke voorwerpen zitten de meeste bacteriën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmo | Beeld: Unsplash