Thuiswerken? Dit is hoe je dat het best doet volgens je sterrenbeeld

Zo kan een Ram maar moeilijk stilzitten

Veel mensen werken inmiddels al ruim een jaar thuis. Waar de een het heerlijk vindt om vanuit bed achter de laptop te rollen, vindt een ander het knap lastig om zich thuis te concentreren. Dit zou zomaar eens iets te maken kunnen hebben met je sterrenbeeld, als je het aan het carrièreteam van FlexJobs vraagt. Zij deelden hun allerbeste thuiswerktips op basis van je sterrenbeeld. En dat lijkt nog best goed te kloppen…

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zitten vol energie en houden ervan om actie te ondernemen. Van 9 tot 5 thuis achter de eettafel aan het werk, is dan ook niets voor een Ram. Om al die Ram-energie eruit te werken, is het goed om dagelijks een work-out te doen. Of dat nou een wandeling van een uur, een HIIT-sportsessie van twintig minuten of een rondje fietsen is, beweging is ontzettend belangrijk voor een Ram. Sta ten minste een keer per uur op en loop een rondje. Een bonustip voor Rammen is een sta-bureau. Dit houdt je in beweging en maakt de dag een stuk minder saai.

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn ontzettend gevoelig voor hun omgeving en geven dan ook al snel de voorkeur aan comfort en visueel aantrekkelijke objecten. Daarnaast houdt een Stier enorm veel van zijn routine, die hem op het goede spoor houdt tijdens het thuiswerken. Voor de thuiswerkplek van een Stier is het dan ook belangrijk dat deze omringd is door mooie accessoires, zoals planten in mooie bloempotten, fleurige bloemen, leuke beeldjes en geurige kaarsen. Zorg er ook zeker voor dat er genoeg zonlicht binnenkomt, want Stieren houden niet van een donker hok. Vergeet ook zeker het comfort niet: kies een ergonomische stoel om de thuiswerkdag goed vol te houden.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen hebben de reputatie makkelijk verveeld te raken. Ze houden van nieuwigheden en passen zich goed en snel aan veranderingen aan. En laat het thuiswerken nou net compleet het tegenovergestelde zijn. Je staat op, poetst je tanden en kruipt achter je laptop. Acht uur later kruip je hierachter vandaan, je gaat eten, kijkt een serie en duikt je bed in. En dan begint het allemaal opnieuw. Boring! Voor Tweelingen is het belangrijk dat geen dag hetzelfde is. Klets daarom regelmatig met je collega’s over werk en je persoonlijke leven. Doe dit niet alleen via de chat, maar las ook een momentje in om te videobellen tijdens de lunch of aan het eind van de werkdag.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften houden van hun huis en brengen hier dan ook heel graag tijd door. Stiekem vindt een Kreeft het thuiswerken dan ook héérlijk. Toch zit hier ook een minpuntje aan. Kreeften zorgen namelijk heel graag voor anderen en brengen graag tijd met hen door. Voor een Kreeft kan het dan ook heel moeilijk zijn om privé en werk gescheiden te houden, vooral als dat onder hetzelfde dak gebeurt. Voor dit zomerse sterrenbeeld is het daarom belangrijk om een eigen werkplek te creëren. Dus niet lekker met de laptop aan de eettafel, maar een bureau in een apart kamertje. Als je die kamer instapt, is het work time; als je de woonkamer instapt, is het family time.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn natuurlijke leiders en hebben dan ook maar al te graag de touwtjes in handen, maar ze willen ook erkenning voor hun bijdragen aan het team. Voor Leeuwen is het daarom belangrijk om regelmatig met hun leidinggevende te kletsen, juist tijdens het thuiswerken. Immers, tijdens het thuiswerken heeft een leidinggevende veel minder zicht op wat je doet dan op kantoor. Probeer daarom eens in de zoveel tijd een e-mailoverzicht te sturen van alles wat in die periode is bereikt en wat de voortgang is. Door je baas en collega’s bij jouw voortgang te betrekken, verklein je de kans op miscommunicatie én laat je zien dat je goed bent in je werk.

Pagina 1/2