Na hoeveel tijd moet je je dekbedovertrek eigenlijk weggooien?

dekbed

Ook een dekbedovertrek is niet een eeuwig leven beschoren

We weten dat we een matras een keer in de zoveel tijd weg moeten gooien (10 jaar, mocht je een herinnering nodig hebben) en dat ook hoofdkussens niet eeuwig meegaan. Maar hoe zit het eigenlijk met je dekbedovertrek?

Dekbedovertrek vervangen

Hoe mooi je dekbedovertrek ook nog oogt, na verloop van tijd moet je toch afscheid nemen van dit beddengoed. Uit onderzoek van National Sleep Foundation blijkt dat veel mensen hun dekbedovertrek na twee jaar de deur uitdoen. Maar is dit ook de beste tijd?

Slijtage

Kort gezegd: ja. Na twee jaar heeft je dekbedovertrek z’n beste tijd wel gehad. Als je het overtrek regelmatig gebruikt en wast kunnen de vezels afbreken en begint het beddengoed tekenen van slijtage te vertonen. Al betekent het niet dat je na twee jaar om hygiënische redenen je beddengoed moet weggooien. Alleen als ze er versleten uitzien en ook zo voelen is het tijd om nieuw beddengoed aan te schaffen. Maar mocht je nu twijfelen of je dat ene dure dekbed wel of niet wilt aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat-ie na twee jaar waarschijnlijk niet meer zo mooi is.

Lees ook: 5 tips om je matras goed te onderhouden

Bron: NBC News | Beeld: Unsplash, Jacalyn Beales