Tips voor het afsluiten van een internetabonnement

internet check

Vind jouw perfecte match!

Ben jij de gelukkige eigenaar van een splinternieuwe woning? Dan staan er ongetwijfeld tal van zaken op de to-do lijst die je aandacht vragen. Denk aan de complete inrichting, inclusief meubels, vloer, raambekleding, en decoratie om het geheel te stylen. Daarnaast dien je je te buigen over diverse praktische zaken, waaronder het afsluiten van een nieuw abonnement voor internet en televisie. Want laten we eerlijk zijn, in de huidige tijd is een huis zonder internet natuurlijk geen optie meer. Toch zien we dat veel mensen het lastig vinden een goede keuze te kunnen maken, met name doordat het aantal aanbieders zo enorm is. Om ervoor te zorgen dat jij het perfecte abonnement afsluit, waarvoor je niet te veel betaalt én welke ook nog eens voldoet aan je wensen, hebben we een aantal tips.

Doe een glasvezel check

Tegenwoordig is het overgrote deel van de mensen al aangesloten op glasvezel. Toch kan het zijn dat dit bij jou niet het geval is. Ons advies is daarom dan ook om online een glasvezel check te doen, zodat je niet alleen weet of het kan, maar je ook weet welke mogelijkheden er zijn. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat jij dezelfde snelheden kunt bereiken als iemand die drie straten verderop woont en ook glasvezel heeft. Door dit vooraf te checken, voorkom je teleurstelling en weet je wat er wel en niet mogelijk is op je adres.

algemeen

Wat is het verbruik?

Vrijwel elk apparaat dat je dagelijks gebruikt, lijkt tegenwoordig een onlosmakelijke verbinding met het internet te hebben. Of het nu gaat om je televisie, laptop, tablet, smartphone, of andere ‘slimme’ gadgets, allemaal zijn ze naadloos geïntegreerd met het wereldwijde web. Het is daarom van groot belang om voor jezelf helder te krijgen waarvoor je eigenlijk gebruikmaakt van het internet. Gebruik je het alleen af en toe voor het opzoeken van informatie en het kijken van filmpjes op Youtube of heb je twee tieners in huis die de hele dag bezig zijn met gamen? Gelukkig is het tegenwoordig vrij eenvoudig om online met diverse tools een indicatie te krijgen van je internetgebruik, waardoor je op basis daarvan een passend abonnement kunt kiezen. Het is namelijk zonde als je straks een veel te duur abonnement afsluit, terwijl je met de helft ook prima uit de voeten had gekund.

Vergelijk verschillende providers met elkaar

In de huidige tijd is het vergelijken van verschillende aanbieders nog nooit zo eenvoudig geweest. Zo zijn er verschillende sites waarbij je op basis van je wensen een overzicht krijgt met de providers die het beste bij je passen. Daarbij zie je ook gelijk wat je kosten zijn, ook niet onbelangrijk. Natuurlijk is het wel aan te raden om ook zelf even per provider te kijken wat ze daadwerkelijk te bieden hebben en of er misschien voor jou als nieuwe klant nog een leuke aanbieding is die je over de streep kan trekken. Sluit daarom dus ook nooit zomaar een abonnement bij de eerste beste provider af, maar vergelijk minimaal drie aanbieders, zodat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden en prijzen.

Beeld: Pexels