4 effectieve tips om woekerend zevenblad uit je tuin te verbannen

Maak korte metten met het hardnekkige onkruid

Ondanks de thuisquarantaine zitten veel mensen niet bij de pakken neer. De schoffel, tuinhandschoenen en snoeischaar worden uit het schuurtje gepakt om eens flink aan de slag te gaan in de tuin. De eerste grote klus? Het verwijderen van het al hardnekkige onkruid. Zevenblad is een van die hardnekkige onkruidsoorten. Wil je het onkruid op een effectieve manier verwijderen? Volg dan deze handige tips op!

Zevenblad

Zevenblad is afkomstig uit de schermbloemenfamilie. Een ware nachtmerrie voor menig tuinier. De plant lijkt namelijk onverwoestbaar te zijn en kan in korte tijd de hele tuin overwoekeren. Zevenblad komt veel voor op beschaduwde plekken in de tuin zoals in heggen, wegbermen en akkerranden. Wil je voor eens en altijd af zijn van dit vervelende onkruid? Probeer dan eens deze tips.

1. Met wortel en al verwijderen

Een van de makkelijkste manier om zevenblad te verwijderen is door de plant met wortel en al uit de grond te trekken. Dit kan je het beste doen met een schep of riek. Let op dat je hierbij de volledige wortel van de plant uit de grond haalt. Blijft er een stukje wortel achter, dan zal het onkruid het jaar erop gewoon weer terug groeien.

2. Bladeren plukken

Met de hand de bladeren van de zevenblad plukken is ook een methode om de plant – op lange termijn – uit je tuin te verwijderen. Dit zal dus meer tijd kosten dan de plant met wortel en al uit de grond halen. Maar door de bladeren telkens te plukken zal de plant uiteindelijk afsterven en niet meer terug groeien. Probeer dit consequent vol te houden en je zal tevreden zijn met het eindresultaat.

Lees op de volgende pagina welke tips nog meer werken tegen zevenblad.

Pagina 1/2