Trouwplannen? Zet deze huwelijkscadeaus vooral niét op je wensenlijst

huwelijkscadeaus

Experts delen de do’s en don’ts voor je wishlist

Bij een bruiloft komt een hoop geregel kijken. Droomlocatie, sprookjesjurk, perfecte ringen, bloemen, eten, gastenlijst, en ga zo maar door. Maar voor de uitnodigingen de deur uit kunnen, moet er natuurlijk ook nagedacht zijn over een wishlist. Met welke huwelijkscadeaus kunnen de gasten jullie als kersvers bruidspaar blij maken? Er zijn een paar gouden tips bij het samenstellen van je wensenlijst.

Don’t: voor de heb

De redacteurs bij PureWow deelden verschillende tips en ervaringen met hun eigen wensenlijsten. Meerderen noemden onder meer dat zij spijt hadden van kleinere spulletjes die zij hadden gevraagd die vooral ‘leuk’ of ‘voor de heb’ waren. Luxe champagneglazen werden meerdere keren genoemd: “We gebruiken ze nooit, zijn verschrikkelijk fragiel, en een nachtmerrie om een plekje te geven”, leggen de redacteurs uit. Ook andere zaken zoals een glazen cakestolp, luxe serveerschaal en een zout-en-peperstel komen voorbij.

Do: praktische zaken

“Het is makkelijk om je in het maken van zo’n wensenlijst te verliezen en er dan gewoon maar van alles op te zetten want ‘waarom ook niet?’. Maar probeer je te richten op de essentials voor de lange termijn, waarmee je goed zit voor het creëren van een thuis”, legt een van de redacteurs uit. Het is hierbij wel zaak om goed na te denken, voor je in de volgende valkuil stapt…

Don’t: toekomstdromen

Hoewel het vaak een goed idee is om je te richten op de lange termijn, moet je namelijk niet de realiteit uit het oog verliezen. Eén van de experts van PureWow deelt: “We hebben allemaal beddengoed gevraagd voor het grotere bed dat we verwachtten te hebben wanneer we eenmaal verhuisd waren. Spoiler alert: dat is er niet gekomen.” Als aanstaand bruidspaar heb je vast een hoop leuke plannen en ideeën samen. Maar houd dan wel goed in het vizier hoe concreet die plannen al zijn. Zo voorkom je miskopen.

Do: mogelijkheden openhouden

Vragen om een envelopje? De één vindt het de normaalste zaak van de wereld, terwijl de ander er toch wat moeite mee heeft. Hoe dan ook: met een envelop met geld kun je alle kanten op. Sparen voor je huwelijksreis? Envelopje! Een aanbetaling voor een huisje samen? Envelopje! Geen idee wat je op je wensenlijst moet zetten? Envelopje!

En mocht je het nu toch iéts meer willen personaliseren: met cadeaubonnen voor bepaalde winkels vraag je toch iets specifiekers, maar houd je de mogelijkheden open. Genoeg opties, dus.

Lees ook: Media-rel: ‘RTL Boulevard heeft stiekem audio afgetapt bij Meiland-bruiloft’

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Yomex Owo