Vrouw deelt trucje hoe ze haar boodschappenkosten halveerde

De vrouw gaf voorheen zo’n 66 euro per week uit aan boodschappen, nu nog maar 33 euro

De Britse Kayleigh Fisher – die normaal zo’n 60 pond per week spendeerde aan eten – verloor eerder dit jaar haar baan door de gevolgen van de coronacrisis. De moeder zat echter niet bij de pakken neer en wist haar boodschappenuitgaven te halveren.

Kosten halveren

“Tijdens de lockdown werd ik ontslagen van mijn werk als schoonmaakster, wat van invloed was op hoeveel geld ik aan eten kon uitgeven”, vertelt de Britse aan LatestDeals. Ze moest daardoor creatief worden en ze bedacht een manier waarop ze haar boodschappenuitgaven aanzienlijk kon verminderen: ze ging gebruik maken van kortingstickers op producten. 

Stickers

Eerder maakte Keyleigh geen gebruik van producten die in prijs waren verlaagd vanwege de naderende houdbaarheidsdatum, maar nu was het haar ‘uitweg’ geworden. De Britse doet normaal haar boodschappen bij de Britse supermarktketens Tesco en Asda en daar worden producten regelmatig afgeprijsd met een gele sticker. Maar ook in Nederland kennen we dit fenomeen. Denk maar eens aan de 35 procent kortingstickers die de Albert Heijn op producten plakt.

Of we in Nederland net als Keyleigh ook onze boodschappenkosten kunnen halveren is nog maar de vraag, maar we kunnen zeker vaker producten kopen die in prijs zijn verlaagd.

Lees ook: 5 vrouwen delen hun boodschappentips om zich aan hun budget te houden

Bron: Metro | Beeld: Unsplash, Maria Lin Kim