Vrouw deelt handig trucje om spinnen uit je huis te houden

spinnen

Zo kun je spinnen in je huis voorkomen

Het maakt niet eens uit of je bang bent voor spinnen of niet. Over het algemeen wil niemand dat ongedierte in huis. Toch komen ze je huis op een of andere manier altijd binnen. Ze wurmen zich door de kleinste hoekjes of komen via het raam binnen. Wil je nu ook van de spinnen af? Dat lukt je mogelijk met dit trucje.

Middeltje maken

Blijkbaar is er een makkelijke manier om zelf een insect afstotendmiddel te maken, zo is te lezen op The Kitchn. Volgens de schrijfster van het artikel kwam haar moeder met een middeltje en ze zweert er nu bij. Ze was de beroerdste niet en deelde het met ons. Je kunt het middeltje makkelijk zelf maken door een mengsel te maken met een deel water en een deel witte azijn.

Spray

Spray je zelfgemaakte middel bij je raamframe en insecten voelen niet meer de behoefte om via dat raam naar binnen te gaan. Je kunt de spray ook op andere plekken sprayen waar vermoedelijk insecten naar binnen komen.

Afstotende werking

Heb je je twijfel over de werking van witte azijn? Dan neemt de Natural Living Ideas dat voor je weg. “Als je geen fles witte azijn in je huis hebt, dan moet je dat echt aanschaffen”, zo raadt de site aan. Volgens de website heeft het tig voordelen. “Je kunt het gebruiken om spinnen af te stoten. Azijn bevat een bepaald zuur dat schadelijk is voor spinnen. Door een verdunde azijnoplossing te gebruiken, kun je hen veilig en succesvol afweren.”

Lees ook: Met dit middeltje ben je binnen no-time van je roos af

Bron: The Kitchn, Natural Living Ideas | Beeld: Unsplash