Een tuin vol met bladeren? Op deze plek kan je ze beter laten liggen

Let hierop tijdens het wegvegen van alle bladeren

Langzamerhand kleuren de bladeren van alle bomen in prachtige herfstkleuren. De temperaturen dalen en het wordt knusser in huis. Dat klinkt gezellig, toch? Totdat je met een bezem in de regen of kou die gigantische hoeveelheid bladeren uit je tuin aan het opvegen bent. Maar wacht even! Je hoeft namelijk niet alle bladeren weg te vegen. 

Let op: op sommige plekken moeten de bladeren juist wél zo snel mogelijk weggehaald worden.

Borders

Heb jij een verhoging in je tuin met daarin aarde en beplanting? Laat de herfstbladeren hier dan gerust in liggen! De bladeren die in deze borders liggen zorgen voor een isolatie van je planten. Hierdoor zijn de planten beter beschermd tegen vorst en kou, dus zullen ze langer in leven blijven. Ook worden de bladeren omgezet in voedingsstoffen, waar je planten enorm blij van worden.

Hoeken

Ben je flink aan het vegen geslagen? Dan kan je best wat bladeren laten liggen in de hoeken en gaten van de tuin. Hierin schuilen egels, muizen en insecten tijdens de koude winter. Zo blijven de dieren warm en doe je hen een groot plezier.

Oppassen

Niet op alle plekken is een deken aan bladeren een goed idee. Dat enige stukje gras in je tuin kan beter vrij van bladeren blijven, aangezien dit het gras niet veel goeds doet. Daarnaast kan je bladeren rondom je vijver beter ook verwijderen. Wanneer de bladeren gaan rotten zorgt dit voor de verzuring van het water. Hierdoor kunnen planten en vissen doodgaan. Weghalen dus!

Lees ook: Klaar voor de herfst: 6 tips om een strak interieur gezelliger te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash