Laat de lente maar komen: zo maak je je tuin klaar voor het voorjaar

voorjaar tuin

Zo maak je je tuin lenteklaar!

Een dikke sneeuwdeken bleef ons kikkerlandje dit jaar bespaard. Hoewel, wat niet is kan nog komen. April doet wat-ie wil, je kent de uitspraak wel. Hoe dan ook, we verlangen wel weer naar de lente. Zonder jas naar buiten en relaxen in je tuin. Al moet je voor dat laatste wel een tuin hebben die klaar is voor de lente. Wij vertellen je hoe je dat doet. 

Ruim de boel op

Het klinkt zo logisch, maar het moet wel gebeuren: de boel opruimen. Zorg ervoor dat je bloembedden en je tuin er netjes bijliggen. Verwijder de takken die in je tuin terecht zijn gekomen door wind en verwijder de laatste bladeren die je in de herfst niet hebt verwijderd. Ook niet onbelangrijk: verwijder het onkruid.

Verwijder groene aanslag van tegels

Over verwijderen gesproken: ook je tegels moeten schoongemaakt worden. Erg netjes staat die groene waas op je tegels namelijk niet. Moet je daarvoor per se schrobben? Gelukkig niet. Meng 5 eetlepels soda met 5 eetlepels groene zeep en doe het in een emmer met 10 liter water. Gebruik daarna het water om over je tegels te gooien. Laat daarna even intrekken en daarna kun je het zonder moeite wegvegen. 

Plant nieuwe bloemen

Bloemen die in bloei zijn, zorgen ook altijd voor het gevoel dat de lente is aangebroken. Bij tuincentra en bouwmarkten kun je tegenwoordig leuke, goedkope bloemen scoren voor in je tuin.

Onderhoud je gazon

Heb je gras in de tuin? Dan is het belangrijk dat je er na de winter wat extra aandacht aan besteedt. Zaai extra gras bij of schaf graszoden aan om kale plekken in je tuin weer te voorzien van gras.

Haal de tuinmeubelen weer tevoorschijn

Je wilt natuurlijk niet alleen maar in je tuin werken, maar er ook tot rust kunnen komen. Hoewel sommigen het heerlijk vinden om nieuwe planten te planten, is het ook lekker om ertussen te zitten. Heb je een mooi terras of een ander plekje in je tuin om te zitten? Haal dan de tuinmeubelen weer tevoorschijn. Zijn jouw tuinmeubelen aan het eind van hun latijn? Denk dan eens na over een mooie luxe loungeset. Perfect om in de lente met vrienden koffie te drinken.

Onderhoud het 

Natuurlijk is het belangrijk om je tuin weer netjes te hebben, maar het is minstens zo belangrijk dat je alles goed onderhoudt. Heb je een mooie haag? Snoei die dan op de juiste momenten om te voorkomen dat het uitgroeit tot een monstrueuze haag. Heb je planten geplant? Houd dan in de gaten of er geen onkruid omheen ontstaat.

Lees ook: Oeps, foutje: Man blaast tuin volledig op nadat hij van kakkerlak probeert af te komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash