Niet vergeten: met deze zes handige tuintips maak je je tuin snel winterklaar!

winterklaar

Het winterklaar maken van de tuin doe je zo!

Het is weer september, en oktober staat ook alweer voor de deur; tijd om de tuin winterklaar te maken. In deze maanden in de tuin werken is aangenaam vanwege de fijne temperatuur en zorgt ervoor dat je ook in het voorjaar weer van de tuin kunt genieten. Wij geven je zes tips voor het winterklaar maken van de tuin!

De bladeren beginnen langzaam te verkleuren, de lucht wordt kouder.

Herfst

De prachtige nazomer is voorbij en we merken het allemaal: de herfst is bijna begonnen! Nu is het zaak dat je de tuin alvast herfstklaar gaat maken, maar hoe doe je dit nu eigenlijk? De meesten hebben geen idee hoe ze hun tuin het beste kunnen voorbereiden op het volgende seizoen. Met een aantal praktische tips zorg je ervoor dat je planten de herfst overleven en alles er netjes en verzorgd uit blijft zien. Want als je niks doet en niet de nodige voorzorgsmaatregelen treft, kan je alles in de lente weer opnieuw aanschaffen. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Kijk daarom snel op de volgende pagina om te kijken wat je kan doen om goed voorbereid de herfst in te gaan!

Tip 6: verwijder uitgebloeide bloemen
Veel bloemen zijn in de maanden september en oktober uitgebloeid. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen zorg je ervoor dat de rest van de tuin in optimale conditie blijft. Laat de rest wel zitten; de bladeren beschermen je planten tegen vorst.

Tip 5: scheur je planten
Planten die uit hun voegen zijn gescheurd en te groot zijn geworden kun je ‘scheuren.’ Dit houdt in dat je met de hand, een scherp mes of een spade de pollen uit elkaar trekt. De buitenste stukken plant je opnieuw.

Benieuwd naar de top 4 van goede tips? Kijk dan op de volgende pagina!

Pagina 1/2