Van schoffelen tot bloemen planten: dit doet tuinieren voor je mentale gezondheid

tuinieren

Je hoeft heus niet uren in de tuin te staan

Een paar uurtjes in de tuin ploeteren resulteert niet alleen in een mooi bijgehouden gaard, maar je verbrandt er ook nog eens een leuk aantal calorieën mee. Een uurtje de planten water geven, zorgt er al voor dat je 120 calorieën verbrandt. Houden de voordelen van tuinieren daar op? Welnee! Het is ook nog eens erg goed voor je mentale gezondheid.

Dertig minuten tuinieren heeft al een positief effect op je gezondheid.

Onderzoek

Wie regelmatig in de tuin staat, zal zich ontspannener voelen dan mensen die nooit in de tuin ploeteren, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door de Britse universiteiten van Westminster en Essex. Het leuke? Slechts dertig minuten per week in de tuin spenderen, heeft al een positief effect op je mentale gezondheid. Je hoeft dus heus niet de hele zondagmiddag tussen het onkruid te staan.

Afleiding

In de tuin bezig zijn, zorgt ervoor dat je je zorgen wat makkelijker vergeet. Je bent op dat moment bezig met wat er moet gebeuren: de bloemen water geven, je planten verpotten of het onkruid wieden. Daarnaast ben je bezig in de frisse lucht, de zon voorziet je van wat vitamine D en met een beetje geluk ruik je ook nog eens de geur van bloemen en planten. Al deze factoren zorgen ervoor dat je je kunt ontspannen. Dus, waar wacht je nog op? Zet de bloemetjes maar even buiten!

Lees ook: Ga jij aan de slag in de (moes)tuin? Deze planten moeten eigenlijk altijd naast elkaar groeien!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle België | Beeld: Pixabay