Afgelopen weekend lekker getuinierd? Pak dan deze week je tuinplanten in

Bescherm je jonge planten door ze deze week in te pakken

Wat hadden we afgelopen weekend veel geluk met het weer. Enthousiast zochten we een terrasje op of genoten we op een andere plek van de lente. Was jij deze week bezig in je tuin en heb je allemaal leuke plantjes geplant? Vergeet dan niet je planten deze week te beschermen door ze in te pakken.

De temperaturen gaan dit weekend weer omlaag.

Nachtvorst

Al dat jonge groen in je tuin staat hartstikke gezellig, maar dan moet het wel overleven. Hoewel het vandaag nog lekker weer is, zullen de temperaturen aan het einde van de week weer naar beneden gaan. Het wordt ‘ronduit fris’, zo vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza aan het AD. Hij vertelt dat de temperaturen dit weekend niet boven de 10 graden zullen komen door een noordoostenwind. Wat deze wind nog meer met zich meebrengt? Nachtvorst.

Inpakken

Overdag is het fris, maar ’s nachts kan het zelfs vriezen. Je net geplante viooltjes en andere soorten groen zijn daar niet tegenop gewassen. “Als je druk in de weer bent geweest in de tuin, is het verstandig om je jonge plantjes te beschermen”, zo luidt het advies van Raymond. Het beschermen van je planten kun je doen door ze in te pakken met een stuk plastic of door er een emmer overheen te zetten.

Lees ook: Schijnt de zon? Dit is waarom je bij lentezon al zonnebrand moet smeren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay