Bijzonder: gescheiden tweeling vindt elkaar na 20 jaar weer terug dankzij TikTok

tweelingzussen tiktok

De tweelingzussen werden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden

Na meer dan 20 jaar konden de 24-jarige tweelingzussen Treni en Trena elkaar weer in de armen vallen. De twee werden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en kwamen elkaar bij toeval tegen op de app TikTok.

Gescheiden

De Indonesische tweelingzussen werden in 1996 geboren op het eiland Ambon. Kort naar hun geboorte werden Treni en Trena al van elkaar gescheiden. Beide baby’s werden bij een ander gezin ondergebracht, omdat de ouders terugkeerden naar Java, waar zij oorspronkelijk vandaan kwamen en voor een ziek familielid moesten zorgen. De ouders bezochten hun tweelingdochters wel bij de pleeggezinnen. Door grote onrusten op het eiland Ambon verloor de familie Treni op een gegeven moment uit het oog. Alleen Trena trok daarom uiteindelijk weer bij haar eigen ouders in.

Op zoek

De biologische familie en de pleegfamilie van Treni hadden geen contact meer met elkaar. Terwijl Trena en haar vader op zoek waren op de vermiste zus op te sporen, wist Treni niet eens van het bestaan van haar zus af. Totdat er een filmpje op TikTok voorbijkwam…

Ontdekt op TikTok

Dat de video-app, vooral beroemd om gekke dansjes, handige lifehacks en playbackfilmpjes, ook kan leiden tot bijzondere herenigingen, hebben Treni en Trena nu bewezen. “Trena kreeg zonder het te beseffen mijn Tiktok-video’s te zien door een buurman die dacht dat zij het was door onze sterke gelijkenis. Trena zag aanvankelijk niets in de video’s tot haar buren en onze broers en zussen ook de gelijkenissen opmerkten”, vertelt Treni.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2