Twijfel je over de tuin? DEZE plant past het allerbeste bij jouw sterrenbeeld!

  • Leeuw: Leeuwen zitten vol bruisende energie, houden van aandacht en vallen graag op. Welke bloem past daar beter bij dan een prachtige, opvallende zonnebloem? Staat spectaculair als ze in bloei zijn!
  • Maagd: Een maagd is een ambitieus sterrenbeeld en het gevaar bestaat dat de maagd zich verliest in werk en andere verplichtingen. Stress ligt dan ook snel op de loer, plant daarom eens wat valeriaan! Een natuurlijk ontspanningsmiddel dat zorgt dat je jezelf niet voorbij rent. Ook jasmijn is een goed idee.

  • Weegschaal: De weegschaal is een onverbeterlijke romanticus die wegdroomt bij sprookjes. Er is natuurlijk maar één bloem die daar perfect bij past en dat is natuurlijk de roos. Een prachtige rozenstruik past hierom perfect bij de weegschaal!
  • Schorpioen: Gepassioneerd, intens en een sterke wil: deze eigenschappen zijn kenmerkend voor de schorpioen. De plant die hier het beste bij past is, de naam zegt het al, de passiebloem. Een unieke, bijzondere bloem afkomstig uit subtropische gebieden. De Franse naam voor Passiflora is ‘fleur de la passion’, wat zoiets betekent als: ‘bloem die je in vervoering brengt’. Perfect toch?
  • Boogschutter: Echte geluksvogels die altijd mazzel hebben, zo kan je de boogschutter omschrijven. Hierdoor zijn ze erg optimistisch ingesteld en laten ze zich niet snel van de wijs brengen. Wat is er nu optimistischer dan het begin van de lente, en welke bloem past daar beter bij dan de narcis? Dé ideale bloem voor de positieve boogschutter!
  • Steenbok: De steenbok is een ambitieus sterrenbeeld dat altijd iets nodig heeft om de tanden in te zetten. In het oude Griekenland kregen Olympische atleten een laurierkrans bij hun overwinning, de perfecte plant voor de Steenbok is dus een laurierplant! Ook nog eens heerlijk om in recepten te verwerken.
  • Waterman: Watermannen zijn onafhankelijk, intellectueel en zitten vol ideeën. Je houdt dan ook niet van de standaard planten en bloemen maar zal sneller voor een bijzonder exemplaar kiezen. De exotisch ogende paradijsvogelbloem is dan ook perfect voor de waterman!
  • Vissen: Dit sterrenbeeld houdt van het mysticisme, spirituele en onbekende. Vissen leven in twee werelden: in de ‘echte’, tastbare wereld en in de spirituele wereld. Een lotusbloem barst van de spirituele symboliek, ideaal dus voor de gevoelige vissen.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay


Pagina 2/2