Dit is de reden waarom jouw vaat niet schoon uit de vaatwasser komt

Een vaatwasser heeft soms ook wat hulp van jou nodig

Heb jij weleens gehad dat je vaat niet schoon uit de vaatwasser komt? Hoe innovatief een vaatwasser ook is, er zijn dingen die je zelf moet doen. Of beter gezegd: niet kunt doen. Want jij bent waarschijnlijk de grootste oorzaak waardoor jouw vaat niet schoon uit de machine komt. 

1. Je maakt je vaatwasser niet schoon

Je vaatwasser maakt de vaat schoon, en de vaatwasser? Dat wordt een opslagplaats voor etensresten en bacteriën. Dit kan de reden zijn waarom de vieze vaat niet schoon wordt. Heeft jouw vaatwasser een filter dat zichzelf reinigt of moet je dit handmatig doen? Wanneer je dit zelf moet doen, kun je het beter een paar keer per week schoonmaken. Hierdoor zal de machine veel beter werken en heb je er langer plezier van.

2. Je maakt je vaat van tevoren schoon

Ja, hier stonden wij ook van te kijken. Het was toch de bedoeling dat je de vaat eerst goed moet afspoelen voordat je het in de machine doet? Niet dus. Wanneer je wat etensresten op de vaat laat, zal het vaatwasmiddel veel beter werken. Dit komt door de enzymen en oppervlakte-actieve stoffen. De enzymen worden aangetrokken door de etensresten en ‘eten’ de resten op. De oppervlakte-actieve stoffen vormen een kleine bubbel en wassen het weg.

3. Je gebruikt het verkeerde vaatwasmiddel

Er is wel degelijk verschil in soorten vaatwasmiddel. Dit heeft namelijk te maken met de waterhardheden van jouw huis. Wanneer je dus merkt dat jouw vaat niet schoon is, is het een goed idee om verschillende producten te testen. Vanzelf kom je bij een merk dat jouw servies laat stralen!

4. Je ruimt de vaatwasser verkeerd in

Een vaatwasser inruimen is geen moeilijke klus. Toch kan het zo zijn dat je dit al jaren verkeerd doet. Het geheim van het inruimen van jouw vaatwasser is gelukkig niet moeilijk. Je vindt het namelijk gewoon in de handleiding van de machine.

5. Je voegt geen glansspoelmiddel toe

Glansspoelmiddel is een goede hack om jouw servies glanzend schoon te krijgen. Het helpt naast je glazen namelijk ook bij schoon bestek en glazen servies. Ook zorgt het ervoor dat jouw vaat na het spoelen helder en glanzend opdroogt.

Lees ook: Zet jij de vaatwasser geregeld aan? Zo veel kost het je per keer

Bron: Well + Good | Beeld: Pixabay