Op vakantie met de camper? Zo ben je dieven te slim af

camper dieven

Campers zijn ook bij dieven erg geliefd

Lekker de weg op met je camper, parkeren waar nodig en altijd je spullen bij de hand: voor veel mensen is een camper in de zomer een echte uitkomst. Maar MAX Vandaag waarschuwt dat campers ook bij dieven steeds geliefder zijn. Wij delen de beste tips om diefstal van je camper te voorkomen.

Ramen en deuren

Allereerst: check altijd of je je ramen en deuren goed dicht hebt zitten voor je de camper een dagje achterlaat. Dit geldt zowel op je vakantieplek als op je eigen oprit. Zelfs dan heeft een camper echter een aantal zwakke plekken. Met speciale beugels over de raamgrendels maak je dieven het een stuk moeilijker om deze zomaar open te wrikken.

Extra sloten

Ook kun je tegenwoordig makkelijk een extra slot op je camperdeur laten zetten. Hier zijn volop mogelijkheden voor, dus het is zeker het onderzoeken waard wat de beste optie voor jouw camper is. Een andere tip: met een stuurslot of versnellingsbakslot ben je mogelijke dieven ook te slim af. MAX Vandaag schrijft dat het installeren van een versnellingsbakslot voor sommige verzekeringen zelfs een harde eis is.

Verleidelijk

En tot slot: je wilt natuurlijk niet dat je camper een doelwit is voor mogelijke criminelen. Leg daarom belangrijke documenten altijd uit het zicht en berg dure spullen goed op. Zelfs als je maar héél even de camper achterlaat om een snelle boodschap te doen: een diefstal is binnen no-time gepleegd.

Tips van campereigenaren

Ook deelt MAX Vandaag dat op de website van de Nederlandse Kampeerautoclub (NKC) een eigenaar aanraadt om een hondenriem of waterbakje duidelijk in het zicht bij de deur neer te leggen. Dit zou ervoor zorgen dat dieven je sneller met rust laten. In de reacties op het artikel komen meer tips van campereigenaren. Zo deelt iemand dat hij veel gebruikmaakt van GPS-trackers: “Via mijn mobiel vind ik mijn e-bike terug in een grote stalling en weet ik direct in welke rij mijn auto staat bij de Ikea. Maar ook als ze je kampeerauto jatten, kun je de politie bellen en melden waar deze nu rijdt!” Genoeg mogelijkheden dus!

Lees ook: Belangrijk: zo gaan oplichters te werk tijdens een autovakantie

Bron: Max Vandaag | Beeld: Unsplash, Alan Billyeald