Vakantieparken populair als werkplek: ‘Ik kan mij hier beter concentreren’

vakantieparken werkplek

De vakantiehuisjes worden tegenwoordig veel gebruikt door werkende mensen

Toerist in eigen land, dat is wat waarschijnlijk veel Nederlanders dit jaar te wachten staat. Op dit moment zijn de Nederlandse vakantieparken nog nauwelijks bezet door toeristen. Waar echter wel vraag naar is: vakantiehuisjes voor werkende personen die het als privékantoor kunnen gebruiken. Zo’n vijftig Nederlandse campings bieden momenteel vakantiehuisjes aan als privé werkplek.

Thuiswerken na uitbraak coronavirus

Veel werkende Nederlanders zitten momenteel aan huis gekluisterd. Werkplekken zijn gesloten en omdat voor veel branches het werk gewoon door blijft gaan, is thuiswerken de enige optie. Door thuis te werken vragen werkgevers veel van hun werknemers. Met name de werknemers die ook thuis zitten met een of meerdere kinderen. Een goede focus en concentratie is in zo’n situatie ver te zoeken en daarom zijn mensen op zoek naar een uitweg. Gelukkig zijn er diverse Nederlandse campings die de nodige hulp aanbieden aan de thuiswerkers.

Vakantieparken bieden werkplek aan

Het idee ontstond toen de vakantieparken in Nederland na de uitbraak van het coronavirus hun inkomsten zagen dalen. De toeristen blijven thuis en daarom zijn er weinig vakantiewoningen in de parken verhuurd. De oplossing? Simpel, het verhuren van de vakantiechalets als privékantoren. “We bieden nu 75 van onze meest luxe bungalows aan als kantoor, waarvan er nu 13 bezet zijn”, vertelt directeur van een vakantiepark aan het strand in ’s-Gravenzande, Joran Pronk. “Het personeel maakt meerdere malen per dag koffierondes langs alle dertien bungalows. Dat zit allemaal ingegrepen bij de prijs”, aldus Pronk.

Huren van een vakantiechalet

Een uitkomst voor de vele werkenden die momenteel in de vakantiehuisjes verblijven. Hier vinden ze de nodige rust om zich volledig op het werk te kunnen concentreren. Daarbij zijn de werkenden van alle luxe en gemakken voorzien, dus is het werken op deze unieke plekken zeker geen straf. Voor het huren van de vakantiechalets is een aangepaste prijs ingevoerd. Voor één werkdag betaal je rond de 25 à 30 euro. Een midweek van maandag tot en met vrijdag kost gemiddeld tussen de 150 à 320 euro, inclusief overnachtingen.

Lees ook: Betalen voor een boswandeling: Natuurmonumenten gaat om parkeergeld vragen

Bron: NU.nl | Beeld: Videostill YouTube