Dit is waarom je vandaag je vriezer moet ontdooien

Stel het niet langer uit!

Moet jij ook nodig je vriezer ontdooien maar heb je geen idee wanneer je dat precies moet gaan doen? Wacht vooral niet langer, want vandaag is de dag! Dit is waarom je juist vandaag je vriezer moet ontdooien en schoonmaken. 

Vandaag is de ideale dag voor het vervelende klusje

Rotklusje

De vriezer ontdooien en schoonmaken is een hele klus: leeghalen, producten weggooien, plankjes schoonmaken en dan hebben we het nog niet eens over die natte bende in de keuken. En waar laat je die bevroren producten als je het ding aan het schoonmaken bent zodat ze niet ontdooien en bederven? Omdat het zo’n gedoe is stellen we het ontdooien en schoonmaken dan ook vaak uit totdat de vriezer meer op een gletsjer lijkt dan een huishoudelijk apparaat en ontdooien we hem pas als het écht niet meer kan.

Koud buiten

Maar, wacht niet langer want vandaag is de dag waarop je eindelijk iets aan die vriezer wilt doen! Het is nu namelijk koud genoeg buiten om je bevroren eten een tijdje te bewaren zonder dat het ontdooit en bederft. Daarnaast verbruikt je vriezer meer energie om op een constante temperatuur te blijven als er veel ijsvorming in het apparaat zit. Het is dus voor het milieu en voor jouw bankrekening goed om hem te ontdooien. Wie doet er mee vandaag?

Lees ook: Zó vaak zou je je vriezer eigenlijk moeten ontdooien en schoonmaken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flaironline | Beeld: Tips en Weetjes ©