Veiligheidswaarschuwing: Kwantum roept dit artikel terug, kans op brandwonden

De glazen zouden niet veilig zijn

Ben jij onlangs bij de Kwantum geweest en heb je daar een setje drinkglazen bemachtigd? Dan wordt het hoogtijd om de glazen even te checken! Een groot aantal glazen van de woonartikelenwinkel blijkt niet veilig.

De glazen kunnen barsten of stuk gaan.

Barsten
Scherven brengen geluk zeggen ze weleens, maar dat geldt natuurlijk niet wanneer je net uit een glas drinkt. In verband met kans op barsten roept Kwantum daarom een aantal drinkglazen terug. De desbetreffende glazen zijn verkocht in de periode van 4 november tot en met 1 november van dit jaar. Bij extreme temperatuurverschillen kunnen de glazen barsten of stuk gaan, bijvoorbeeld wanneer er thee uit wordt gedronken.

Terugbrengen 
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt vrijdag dat het gebruik van de drinkglazen een gevaar kunnen opleveren voor de gebruiker, hierbij valt te denken aan brandwonden. De glazen zijn onder andere te herkennen door de tekst thee en koffie die erop gedrukt staat. Kwantum verzoekt mensen die glazen met bovenstaande tekst hebben gekocht om ze niet meer te gebruiken. Ook de glazen met de teksten Survival, Happiness, Partea en First Coffee zijn niet veilig. De glazen kunnen teruggebracht worden naar de winkel en hier wordt het volledige aankoopbedrag terugbetaald.

Bron: NU | Beeld: Printscreen Google Maps