8x het is verboden om naar deze plekken te reizen

Heard Island – Australië

Beeld: Ice door Theo Crazzalora onder de licentie CC BY 2.0

Altijd al naar Australië willen reizen? Vergeet Heard Island dan. Het is een van de meest afgelegen plekken ter wereld en het heeft geen haven om aan te meren. Wil je toch naar het eiland? Dan moet je een vergunning aanvragen bij de Australian Antarctic Division en ook nog eens zelf vervoer regelen. Er zijn geen commerciële reizen naar het eiland te boeken en het duurt vanaf het vaste land van Australië twee weken om per schip naar het eiland te reizen.

Bohemian Grove – Verenigde Staten

Beeld: Unsplash, Trevor Vannoy

Aan Bohemian Grove zie je niets geks, en toch mogen toeristen er niet heen. Bohemian Grove is geen openbare plek en is alleen toegankelijk voor een exclusieve Gentlemen’s club, namelijk the Bohemian Club. Alleen ’s werelds prominente mannen worden toegelaten tot de club, waaronder naar verluidt Ronald Reagan en Richard Nixon.

The Global Seed Vault – Noorwegen

Beeld: Global Seed Vault door Martyn Smith onder de licentie CC BY 2.0

Een kluis vol zaden klinkt misschien niet bijzonder, maar het wordt gezien als de belangrijkste kamer ter wereld. De kluis is diep onder de grond gebouwd door de Noorse regering en het bevat meer dan een miljoen zaadmonsters en zaden, veilig verpakt en verzegeld, mocht de wereld ooit ten onder gaan. De zaden zijn daar veilig gesteld om het voortbestaan van de flora van de planeet te verzekeren. Alleen bekwaam personeel mag de kluis in om het te onderhouden.

Prav?ická brána – Czech Republic – Tsjechië 

Beeld: Unsplash, Yves Alarie

Prav?ická brána is met 26,5 meter breed de grootste zandstenen boog van Europa. Het is een prachtig gezicht, maar sinds 1982 mogen mensen het niet meer bezoeken vanwege slijtage aan de rotsformatie. Wel was de film The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe hier gefilmd, maar omdat niemand daadwerkelijk de Prav?ická brána mag betreden, werd er een replica van de stenen gemaakt.

Mezhgorye – Russia

Beeld: Google Earth

Een van de meest mysterieuze plekken in Rusland is misschien wel Mezhgorye. Het is een stad in Rusland waar buitenstaanders niet binnen kunnen komen. Het is vlakbij de berg Tamantau, waar zich naar verluidt een ondergrondse militaire basis bevindt. Tijdens de Koude Oorlog zou Rusland duizenden mensen naar deze plek hebben gestuurd om op de geheime basis te werken. Om hoeveel mensen het gaat is niet duidelijk en ook is het nooit bevestigd of er daadwerkelijk een militaire basis onder de Tamantau huist.

Pagina 2/2

Lees ook: Wist jij dit? Deze kattensoorten zijn eigenlijk verboden in Nederland

Bron: The Family Breeze | Openingsbeeld: Unsplash, Tyler Casey