Om deze verrassende reden zul je nooit muggen zien in Disney World

Zelfs op een warme zomerdag blijft het park vrij van muggen

Het Disney World-park in de Verenigde Staten is een sprookjesachtige plek. In het pretpark komen wereldberoemde verhalen tot leven. Veel kinderen én volwassenen dromen ervan op een dag rond te lopen in Disney World. Krijg jij die kans? Let dan goed op of je ook muggen ziet vliegen. Waarschijnlijk niet, want om een verrassende reden komen de stekende beestjes het sprookjespark niet in.

Warm klimaat

Aangezien Disney World in Florida ligt, zou je een hoop insecten in het park verwachten. De temperaturen lopen vaak hoog op en in de rest van de zonnige staat zijn dan ook vele soorten muggen en andere miniscule beestjes te vinden. Ondanks deze ongemakkelijke omstandigheden besloot Disney dat dit toch de plek moest worden om ‘the Happiest Place on Earth’ te bouwen.

Het Florida-project

In het diepste geheim ontwikkelde Walt Disney in de jaren zestig de ideeën voor zijn entertainmentpark. Hij gebruikte zelfs een codenaam voor zijn plannen: het Florida-project. De beroemde filmmaker liet zijn creativiteit de vrije loop en kwam met grootste ideeën voor zijn pretpark. Het project heeft Disney zelf geen werkelijkheid zien worden. Hij overleed in 1966, en pas in 1971 opende Disney World de deuren voor bezoekers.

Toeristentrekker

De man achter Disney World heeft dus niet met eigen ogen kunnen zien hoe groot het succes van het park werd. In rap tempo groeide Disney World uit tot het populairste resort ter wereld. Elk jaar bezoeken gemiddeld 52 miljoen mensen het sprookjesachtige pretpark! Niet alleen vakantiegangers, maar ook tienduizenden werknemers bevinden zich iedere dag in Disney World. Hoe kan het toch dat er nooit iemand gestoken wordt door een mug? Daar lees je meer over op de volgende pagina.