4 handige tips om Kerstmis te vieren met een beperkt budget

Kerst

Kerst met een beperkt budget: het kan!

Natuurlijk draait Kerst om gezelligheid en familie, maar in de realiteit kost het vaak ook een flinke duit. Wij zijn gek op december en kijken vaak al vanaf het einde van de zomer uit naar de feestdagen. Allemaal leuk en aardig, maar de feestdagen kosten elk jaar weer klauwen vol met geld en daarom moeten we in januari vaak extra op de centen letten. Met welke handige tips vier je kerstmis als je een beperkt budget hebt?

Dat klinkt lastig, maar met een aantal tips kom je een heel eind.

Houd je aan een duidelijk budget

Voorkom financiële verrassingen door een duidelijk budget te hanteren voor de feestdagen waar je jezelf ook aan houdt. Dit voorkomt vaak een hoop gedoe, simpelweg omdat je precies weet wat je wel en wat je niet kunt doen. Op die manier hou je overzicht over je uitgaven en voorkom je het welbekende gat in je hand. Wacht vooral niet tot het laatste moment, maar wees er op tijd bij, zodat je je geld zo efficiënt mogelijk kunt uitgeven.

Weet wat de verwachtingen zijn

Spreek van tevoren met familie en vrienden af wat je maximaal wilt uitgeven met elkaar, als je samen met anderen Kerstmis viert tenminste. Op die manier voorkom je verrassingen en daarmee ook ongemakkelijke situaties. Niets is zo vervelend wanneer familie en vrienden van elkaar niet precies weten wat de verwachtingen zijn, dus stem dat van tevoren goed af met elkaar. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Scoor cadeau’s in de uitverkoop

In december is het altijd wel ergens uitverkoop, met name tussen Sinterklaas en Kerstmis in, dus wees vooral geen dief van je eigen portemonnee, maar koop slim in. Op die manier kun je vaak meer met je budget doen dan je in eerste instantie denkt.

Maak je eigen kerstcadeau’s

Waarom zou je veel geld uitgeven aan allerlei kerstversiering en tierelantijn? Doe het gewoon lekker zelf! Natuurlijk, het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. En het is nog veel persoonlijker ook! Op die manier steel je de show als hippe knutselaar, terwijl je ook nog eens geld bespaart. Dus op naar de winkel en verander jezelf in een echte Crea Bea!

Lees ook: Hoe groter, hoe beter: enorme kerstbomen zijn dit jaar populair

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Pixabay
Array