Zo hou je die vervelende vliegen uit je huis

Mooi weer en warme temperaturen staan vaak gelijk aan vliegen

Niet alleen is de zomer een tijd waarin de wespen je rond de oren zoemen, maar ook die vieze dikke vliegen weten zich weer te infiltreren in je huis. Laat dat nu net het laatste zijn waar je zin in hebt. Gelukkig kun je die plaag op een afstandje houden door de volgende maatregelen in je huis te nemen.

Maak je geen zorgen, het is een kleine moeite.

Op afstand houden

Voorkomen is beter dan genezen en ook wat vliegen betreft is voorkomen beter dan verjagen. Gelukkig zijn er een aantal kleine dingen die je kunt doen om die vervelende vliegen buiten je huis te houden. Wij geven je een fijn overzichtje.

Vuilnisbakken afsluiten

Hoe vaak komt het niet voor dat je vuilnisbak eigenlijk al te vol zit, waardoor die niet meer zo mooi sluit? De luieriken onder ons weten dat het best vaak kan zijn. Helaas trek je daar juist vliegen mee aan. Zorg ervoor dat je vuilnisbakken en vuilniszakken goed afsluit.

Laat geen zoetigheid rondslingeren

Een lege pot jam of een lege limonadefles laat je al snel op het aanrecht staan voor je het weggooit, maar binnen een mum van tijd hebben vliegen de zoetigheid in de gaten. Hou de vliegen op afstand door de potten en flessen goed af te spoelen.

Vliegenramen

Een raampje open gooien is heerlijk voor wat frisse lucht, maar vliegen kunnen hierdoor makkelijk de weg naar binnen vinden. Een vliegenraam is daarom je beste vriend. Plaats de roosters voor je ramen en het zorgt er in ieder geval voor dat de vliegen niet via het raam je huis binnenkomen.

Knoflook

Er zijn genoeg dingen waar vliegen niet zo van houden en een ding waar ze echt een aversie tegen hebben is knoflook. Doe daar je voordeel mee. Je zou een bouillon van knoflook kunnen maken door verse knoflook in water te koken. Zo week je de oplosbare delen van de knoflook los. Haal de teentjes uit het water en zet het water in een kommetje bij je raam.

Azijnmengsel

Vind je een knoflookmengsel maken een beetje extreem? Dan kun je ook een kommetje met azijn voor het raam zetten. Ook de geur van azijn vinden vliegen verschrikkelijk.

Luchten

Is het kwaad geschiet? Dan kan het helpen om alle deuren en ramen tegenover elkaar open te zetten. Vliegen houden niet van tocht en met een beetje geluk verlaten ze je huis wanneer het ze te tochtig wordt.

Lees ook: 6 tekenen die erop kunnen wijzen dat je allergisch bent voor muggenbeten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle België | Beeld: Unsplash