Ook zoveel last van vliegende mieren? Zo bestrijd je ze snel!

Er zijn verschillende manieren om ze te bestrijden

De meeste mieren hebben geen vleugels, maar als de paarperiode is aangebroken dan kan het zomaar zo zijn dat je heel veel vliegende mieren voorbij zien komen. Niet gevaarlijk, maar wel een beetje vies en eng. Zo bestrijd je ze!

Je kunt de vliegende insecten op verschillende manier uit huis weren.

Mierennest

Heb je last van vliegende mieren in huis, dan is de kans groot dat je ergens in of rondom je huis een mierennest hebt zitten. De vliegende mieren komen dan via openstaande ramen makkelijk het huis binnen. Het mierennest kan zich buitenshuis of binnen in een spouw of kruipruimte bevinden. Vooral tijdens de paarperiode van de wegmier eind juli en begin augustus is de kans op vliegende mieren het grootst. Echt schadelijk zijn ze niet, maar veel mensen zijn er toch een beetje bang voor en willen ze graag weg hebben.

Vliegende mieren voorkomen

Om overlast van vliegende mieren te voorkomen is het verstandig om er ten eerste voor te zorgen dat je geen mierennest in de tuin hebt. Houdt daarnaast de ramen en deuren dicht of plaats voor de openingen horren om de vliegende beestjes buiten te houden. Aangezien mieren naar voedsel zoeken is het het beste om alle voedselbronnen af te dekken. Laat de afwas niet te lang staan en zorg ervoor dat de prullenbak goed dicht zit. Dicht ook kleine naden en kieren; de insecten kunnen daar ook doorheen.

Heb je de mieren al in huis? Lees op de volgende pagina hoe je ze bestrijdt.

Pagina 1/2