Deze voorwerpen in je slaapkamer kunnen voor stress zorgen

De slaapkamer hoort een plek te zijn waar je tot rust kunt komen en waar je goed slaapt

Het is goed om slaapkamer zo netjes mogelijk te houden, zo weten we allemaal wel. Door ruimtegebrek staan er alleen soms toch bepaalde spullen in de slaapkamer die we er liever niet hebben. Probeer desondanks toch om de volgende spullen niet in je slaapkamer te hebben. Volgens interieurdesigners zorgen de volgende spullen voor stress.

Opladers

Veel mensen laden hun laptop nog even op in de slaapkamer en ook hun mobiele telefoon ligt op het nachtkastje aan de lader. Probeer alleen zo min mogelijk laders in je slaapkamer te hebben. “Ik zou nooit te veel laders, draden of draadloze gadgets in de slaapkamer hebben”, vertelt ontwerper Robin Henry aan PureWow. “Ik vind dat je electromagnetische golven zoveel mogelijk moet mijden als je slaapt.” Daarnaast ogen al die gadgets ook nog eens erg rommelig.

Digitale wekkers met licht

“Licht is de grootste verstoorder wanneer het op slaap aankomt”, vertelt Henry. Ze raadt dan ook aan om een ouderwetse wekker te gebruiken of in ieder geval voor eentje te kiezen die de slaapkamer niet verlicht.

Vermijd vitrinekasten in de slaapkamer

“Je slaapkamer moet rustig en sereen zijn. Je moet er kunnen relaxen en opladen”, vindt designer Maggie Griffin. Om de rust te kunnen bewaren is het belangrijk dat er niet te veel in het zicht is. Vitrinekasten leiden te veel af. Griffin raadt daarom aan om het simpel te houden en niet te veel spullen in de slaapkamer te stallen.

Hang niet te veel foto’s op

“Te veel foto’s aan je muur kan te afleidend zijn”, vertelt Griffin. “Ik had ooit een client die een foto van haar schoonouders boven het bed had. Dat is een absolute no-go.” De designer raadt aan om slechts een paar ingelijste foto’s in de slaapkamer te hebben van bijvoorbeeld jezelf met je partner, kinderen en vrienden.

Ga voor ‘zacht’ licht

Het is handig om een lamp in je kamer te hebben die ervoor zorgt dat je genoeg licht hebt om te lezen, maar dat harde licht houdt je ook wakker. Ga in plaats daarvan voor ‘zacht’ licht, zo raadt Griffin aan. Daarnaast tipt ze dat je het beste kunt gaan voor warme kleuren licht.

Een vloerkleed

Vrijwel alle designers zijn het over een ding eens: de slaapkamer moet knus en comfortabel zijn. Een manier om dat te bewerkstelligen is door een vloedkleed in je kamer te leggen. Een ‘kale vloer’ is volgens de designers een ware no-go. Het hoeft geen vloerkleed zijn dat de hele kamer bedekt. Een simpel klein vloerkleedje is voldoende om knusheid te creëren.

Lees ook: Dit item in de slaapkamer vergeet bijna iedereen te wassen

Bron: Pure Wow | Beeld: Unsplash