Altijd vreemde katten in je tuin? Met dit diervriendelijke trucje hou je ze weg

Dit diervriendelijke trucje gaat je helpen

Ondanks dat we ontzettend veel van katten houden, zijn vreemde katten in je tuin niet altijd fijn. Wanneer andermans kat in jouw tuin poept of plast, kan dit behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig is er een diervriendelijk trucje waardoor je hier geen last meer van hebt. Geen zorgen, de kat zal hier absoluut geen hinder van ondervinden! 

We willen de katten natuurlijk geen pijn doen, daarom kiezen we voor deze diervriendelijke variant.

Citrus en azijn

Het is heel simpel: sommige luchtjes vinden katten nu eenmaal niet lekker ruiken, waardoor ze hier liever zo ver mogelijk vandaan blijven. De twee geuren waar katten een hekel aan hebben zijn: azijn en citrus. Strooi daarom een aantal citrusschillen door je tuin, precies op de plekken waar de katten graag hun behoefte doen. Daarnaast kan je ook een aantal bordjes azijn verspreid door de tuin zetten. Geloof ons: katten blijven uit de buurt!

Cayennepeper

Nog iets waar katten echt niet van houden is cayennepeper. Katten vinden dit een hele onprettige geur en moeten hier van niezen. Het is niet schadelijk, maar zorgt voor een kriebel in het kleine neusje van de kat. Om deze reden zullen katten deze plek in het vervolg gaan mijden.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Milieu Centraal | Beeld: Videostill