Deze vreemde truc gebruiken kamermeisjes om gekreukelde lakens spiegelglad te krijgen

 

Zo krijg je je lakens net zo strak als in een hotelbed!

Weinig dingen zijn fijner in huis dan een vers opgemaakt bed met strakke, gladde lakens. Daar slaap je toch lekkerder in dan in een kreukelig, onopgemaakt bed! En welke bedden zijn mooier opgemaakt dan die in een hotelkamer? De lakens lijken alsof ze net gestreken zijn, zó strak ziet het er altijd uit. 

Als wij thuis een poging ondernemen om de lakens zo op te maken komen we altijd van een koude kermis thuis, het ziet er nooit zo uit als in een hotel en teleurgesteld gooien wij het laken in de ring.

Plantenspuit met water
Maar wist jij dat je thuis je lakens ook zo glad kan krijgen met dit handige trucje? Een Amerikaans kamermeisje vertelde aan website Good Housekeeping welk gekke trucje zij altijd gebruikt om de lakens gladder dan ooit te krijgen, en geloof ons: het werkt écht. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een plantenspuit met een beetje water. Spray wat water gelijkmatig over je (onopgemaakte) bed, de zijkanten van je laken moeten nog wel los liggen. Schud de bovenkant van het laken los totdat je ziet dat de kreukels minder worden. Trek het dekbed dan glad en maak het in de hoeken strak vast, zodat het er heel glad uitziet. Je zal zien: het is net als in een hotelkamer!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash