Dit is waarom je een aloë vera plant in een banaan zou moeten steken

Wie had gedacht dat je dit met een aloë vera plant en banaan kon doen!

Heb je een aloë vera plant in huis? Staat gezellig, maar je kunt er veel meer mee doen dan je zou verwachten. Dit eigenzinnige en vochtrijke plantje heeft namelijk tig gezondheidsvoordelen. Zo wordt het onder andere veel gebruikt om zijn medicinale werking. Daarnaast is dit plantje ook gewoon een erg leuke eye catcher in huis. Maar wat kun je er mee doen in combinatie met een banaan? Wij vertellen het je!

Gezondheidsvoordelen aloë vera

Al eeuwenlang wordt de aloë vera plant voor oneindig veel dingen gebruikt. De tropische vetplant bestaat voor zo’n 99 tot 99,5 procent uit water. Hij kan prima in huis staan en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Zowel in de zon als in de halfschaduw doet deze plant het goed! Het grootste gedeelte van de vetplant bestaat uit ongeveer 75 verschillende stoffen, waaronder diverse vitaminen, mineralen, suikers en enzymen.

Geneeskrachtige werking

De Egyptenaren ontdekten dit eigenaardige plantje al zo’n 6000 jaar geleden. Aloë vera werd voornamelijk gebruikt om zijn geneeskrachtige werking en de Egyptenaren noemden hem ‘de plant van de onsterfelijkheid’. De plant werkt bijzonder goed voor het helen van wondjes, huidaandoeningen, astma, epilepsie, diabetes en zelfs als laxeermiddel. Ook bij brandwonden en psoriasis doet aloë vera wonderen.

Aloë vera plant oogsten

Wil je de plant graag zelf gebruiken vanwege zijn geneeskrachtige werking? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je deze plant moet oogsten. Hierbij zorg je dat je de vloeibare gel aan de binnenzijde van de bladeren van de plant oogst. Hoe je dit doet? Dat lees je op de volgende pagina!

Pagina 1/2