Waarschuwing: gebruik je wel eens wasverzachter? Lees dit eens!

wasverzachter

Let goed op bij het gebruik van een wasverzachter!

Veel mensen gebruiken nog wasverzachter. Als je de reclames mag geloven kan je echt niet zonder wassen, het is net zo fris als bloemetjes en zo schoon dat je wel moet blijven ruiken. Maar is dat wel zo? We zijn eens gaan kijken wat er allemaal in zit, je schrikt je rot!

Als je de verpakkingen goed gaat lezen dan komen er een aantal stoffen naar voren die helemaal niet zo fris zijn. Sterker nog, wij hebben echt geen redenen kunnen vinden waarom je je schone was met deze chemische middeltjes wilt vervuilen. We zetten er een paar op een rijtje.

Alfa-Terpineol

Deze gevaarlijke, chemische stof kan gezondheidsproblemen veroorzaken zoals duizeligheid, hoofdpijn, geheugenverlies en zelfs gevoelloosheid in het gezicht, pijn in de nek en rug.

Benzylacetaat

Een toxische stof die gekoppeld is aan pancreaskanker. De dampen kunnen irritatie veroorzaken aan de luchtwegen en ogen.

Benzylalcohol

Benzylalcohol kan een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid en extreme dalingen van de bloeddruk.

Chloroform

Chloroform is een krachtig carcinogeen neurotoxine en het kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken zoals bewustzijnsverlies, misselijkheid, hoofdpijn, braken en/of duizeligheid, slaperigheid.

Linalool

Dit is een verdovend middel waarvan bekend is dat het ademhalingsproblemen en verlies van spiercoördinatie veroorzaakt.

Dit zit dus in de wasverzachter. Het is ook nog prijzig om te gebruiken en slecht voor het milieu! Wil je graag weten wat je beter kunt gebruiken dan wasverzachter? Lees dan verder op de volgende pagina.


Pagina 1/2

Array