Waarschuwing: Heb je een lamp van de IKEA? Lees dit even goed!

IKEA fans opgelet

IKEA verzoekt klanten die een GOTHEM lamp hebben gekocht deze niet meer te gebruiken en het product terug te brengen naar een IKEA woonwarenhuis. Zij krijgen daar het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing na ontvangst van enkele meldingen over beschadigde bekabeling in de GOTHEM staande lampvoet en de GOTHEM tafellampvoeten. Kabels die beschadigd zijn kunnen een elektrische schok veroorzaken. IKEA wil dat voorkomen en roept daarom alle drie modellen uit deze serie terug.

Veiligheid voor alles

De oproep geldt nadrukkelijk ook voor GOTHEM lampen die gewoon werken. IKEA hecht veel belang aan veilige producten en doet op dit vlak geen concessies. Hoewel we nog geen meldingen hebben gehad van klanten die verwondingen hebben opgelopen door een GOTHEM lamp, kunnen we het risico op toekomstige incidenten niet uitsluiten. Met deze veiligheidswaarschuwing roepen we klanten op dit product niet langer te gebruiken.

Verkoop gestaakt

De GOTHEM lampen waren wereldwijd te koop sinds oktober 2015. IKEA heeft de verkoop vorige maand direct na ontvangst van de meldingen gestaakt. De in Nederland verkochte GOTHEM lampen hadden de volgende artikelnummers:

GOTHEM staande lampvoet: 803.030.41

GOTHEM tafellampvoet 35 cm:603.030.23

GOTHEM tafellampvoet 45 cm:603.030.37

Klanten kunnen deze lampen terugbrengen naar elk IKEA woonwarenhuis in Nederland. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Een kassabon of ander aankoopbewijs is niet nodig voor terugbetaling. Op IKEA.nl staan bij belangrijke product- en veiligheidswaarschuwingen de montagehandleidingen voor deze producten. Daarin staat ook vermeld hoe de lampen veilig te demonteren zijn. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 – 453 2649.