Ouders waarschuwen: zelfs ‘onklimbaar’ zwembadtrapje niet veilig


Cody (2) klauterde zo het zwembadtrapje op

De Canadese Keith Wyman postte een verontrustend filmpje op zijn Facebookpagina: zijn zoontje Cody van twee klom zonder moeite een zwembadtrapje op dat volgens de fabrikant ‘onklimbaar’ was. Aan de beelden is duidelijk te zien dat de kleine Cody er absoluut geen moeite mee heeft. Het peutertje had zo in het bad kunnen vallen en kunnen verdrinken.

Houd je kind dus altijd in de gaten!

Ladder

Keith Wyman had een een trapje geïnstalleerd met een speciale omhulling waardoor kinderen er niet op kunnen klimmen. Het lijkt ideaal, want je hoeft je kind maar een paar seconden uit het oog te verliezen en ze klauteren een normaal trapje zo op. Gelukkig hielden Keith en zijn vrouw de kleine Cody goed in de gaten, want hij klimt als een echte Tarzan zo omhoog. Het kost hem nauwelijks moeite, en hij is nog maar twee. Veel te jong om te kunnen zwemmen, dus hij zou zo kunnen verdrinken.

Nieuw

Keith schrijft dat hij meteen een ander trappetje aan gaat schaffen. ‘Cody had slechts een paar seconden nodig om dat ding te beklimmen. Als hij het kan, kan een ouder kind het ook.’ Nu leren Nederlandse kinderen al vrij jong zwemmen, maar als ze die leeftijd nog niet hebben bereikt mogen ze absoluut niet in een zwembad vallen. Op de video is ook te zien hoe Cody’s moeder hem van het trappetje afhaalt. Daaraan is te zien dat het trappetje best hoog is, want de volwassen vrouw komt er maar net bovenuit.

Waarschuwing

Heb je jonge kinderen? Verlies ze dan nooit uit het oog in de buurt van een zwembadje. Als het weer zwemmen toch niet toelaat, overweeg dan om het trappetje elders te stallen zodat ze de kans niet krijgen om er op te klimmen. Ook een omhulling waardoor kinderen niet erop kunnen klimmen is duidelijk niet veilig genoeg.

Bekijk het filmpje van Cody hieronder:

Lees ook: Zweetgeur in je jasje of colbert? Met deze tips krijg je het er makkelijk uit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill