Wekenlang wachten op een nieuwe bank? Om deze reden duurt het zo lang

bank wachten duurt lang wekenlang

De lange levertijd hangt af van meerdere factoren

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en de perfecte bank voor jouw interieur gevonden, maar ben je het wachten op deze nieuwe eyecatcher helemaal zat? Helaas, de levering van een bank duurt eigenlijk altijd lang. Dat is niet omdat de leverancier je geduld op de proef wil stellen of de zaakjes niet op orde heeft. Het ligt in de meeste gevallen aan hele andere factoren. 

1. Meerdere partijen bij betrokken

Wil je een bank die in verschillende kleuren, vormen en materialen verkrijgbaar is? Dan is de kans groot dat de fabrikant niet alles op voorraad heeft. In zo’n geval bestelt een fabrikant de stoffen bij een textielbedrijf, worden de stoffen naar de meubelfabriek gestuurd, vervolgens wordt de bank gemaakt en pas daarna wordt de bank verstuurd naar de koper. Kortom: dit kan flink wat weken duren.

2. Er worden meerdere varianten tegelijk gemaakt

Stel, je hebt gekozen voor een velvet donkerblauwe hoekbank. Je kon ook kiezen voor bruin, roze, grijs of groen. Een driezits of hoekbank. Een ruwe of gladde stof. Noem het maar op. Helaas, in zo’n geval gaat de fabriek niet alleen jouw bank maken, maar wacht de fabriek tot iemand anders een soortgelijke variant besteld. Zo kunnen soortgelijke meubelstukken tegelijk gemaakt worden. Dit kost minder, maar duurt – helaas – een stuk langer.

3. De bank komt vanuit een ander land

Wacht je op een bank uit Italië, Duitsland of Frankrijk? Dan kan de lange levertijd door het transportproces komen. Een transportschip met alleen jouw bankstel is namelijk een duur grapje. Hierom wacht een leverancier vaak tot er meerdere meubelstukken naar Nederland vervoert moeten worden. Dit kan in sommige gevallen best lang duren.

Lees ook: Dit is waarom mensen hun aardbeien in zout water leggen

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash