Hittegolf-tips: vijf simpele manieren om water te besparen

besparen

Water besparen is belangrijk met deze hitte

Het is hartstikke warm in Nederland, maar dat is niet het enige; we ervaren ook een enorm neerslagtekort. Zelfs zo extreem, dat het neerslagtekort die van 1976 zou kunnen evenaren. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de groei van gewassen, maar ook voor ons drinkwater. 

Want op dat drinkwater moeten we een beetje gaan bezuinigen.

Watervoorraad

Op de hele wereld, en dus ook in Nederland, is maar een beperkte hoeveelheid drinkwater beschikbaar. Van dit water drinken, douchen en wassen we. Daarnaast wordt het gebruikt om mee te koelen, spoelen we het toilet ermee door en doen we er nog ontelbaar veel andere dingen mee. Belangrijk dus, dat drinkwater van ons. Vanwege de aanhoudende hitte en droogte wordt er een groot beroep gedaan op onze drinkvoorraad. Helemaal niet zo verkeerd om verstandig om te springen met ons watergebruik. Hieronder vind je vijf simpele manieren om water te besparen.

Douche eens een dag niet

Oké, je ziet het misschien niet helemaal zitten, maar je kunt best een dagje de douche overslaan. Wist je wel dat iedere dag douchen slecht is voor je huid en je haar? Natuurlijk hoef je met deze hitte niet persé een dag over te slaan, maar douche bijvoorbeeld eens kort en houd een keer geen uitgebreide wassessie. Je haar kan overigens echt wel een dagje zonder wasbeurt: daar wordt het nog mooier van ook.

Doe een start-stop douche

Een beetje in lijn met wat we hiervoor al zeiden, maar met een start-stop douche kun je een enorme hoeveelheid water besparen. Het werkt als volgt: ga onder de douche staan en zorg ervoor dat alles volledig nat is. Doe vervolgens de douche uit, zeep je haren en je lichaam in en zet de douche pas weer aan als je klaar bent om je in te zepen. Zo verkort je tijd dat je douche aanstaat en bespaar je ene heleboel water.

Pagina 1/2