Architect tovert oude watertoren om tot een waar paleisje

Anderhalf jaar lang zochten de architect en zijn partner naar de juiste watertoren voor het project

Wie op zoek is naar een huis, zal er niet snel aan denken om zijn intrede te doen in een watertoren. Voor Patrick Mets was dat echter wel het geval. Hij had altijd al een passie voor oude industriële gebouwen ombouwen tot een huis, maar hij wilde dit keer een stapje verder gaan. Hij zette zijn zinnen op een watertoren. Zo gezegd, zo gedaan. 

Een watertoren vinden

“We wilden wat extremers doen dan een industrieel gebouw omtoveren tot een huis”, vertelt de Belgische Patrick Mets in de video op het YouTubekanaal van Kirsten Dirksen. “Dus we dachten: waarom niet een watertoren?” Het idee was er. Alleen moest hij samen met zijn partner Valerie de juiste watertoren nog vinden. “Anderhalf jaar reden we rond om een watertoren te kunnen vinden. Het was nog best een uitdaging om er een te vinden.”

De juiste toren

Als kind was Patrick al gefascineerd door gebouwen die een andere nut hadden dan slechts mensen een dak boven het hoofd bieden, zoals watertorens. De architect besloot in 2007 een droom werkelijkheid te laten worden: een verlaten watertoren omtoveren tot een huis. Hiervoor koos hij een watertoren in het Belgische stadje Steenokkerzeel.

Omgeving

Op het moment dat Valerie en Patrick voor het eerst de watertoren in Steenokkerzeel zagen, wisten ze het: dit is de perfecte keuze. De toren bevond zich in een prachtige omgeving, maar ze moesten eerst onderzoeken of de watertoren überhaupt geschikt was om er een huis van te maken. Gelukkig was dat het geval!

Bekijk op de volgende pagina hoe de watertoren er nu vanbinnen uitziet.

Pagina 1/2