Ben je een Weegschaal? Dan herken je je vast in deze punten

Een Weegschaal is de perfecte vriend, collega en partner!

Het Weegschaal-seizoen begint vandaag en loopt van 23 september tot 22 oktober. Naast dat de Weegschaal een charmant persoon is, is het ook een goede vriend, collega en partner. Hoog tijd dus om dit luchtteken in de spotlight te zetten. Benieuwd of jij een typische Weegschaal bent? Lees dan verder! 

1. Je bent eerlijk

Een Weegschaal kenmerkt zich door eerlijkheid. Niet voor niets dus dat het symbool van dit sterrenbeeld een schaal is, wat letterlijk gebaseerd is op de Schalen van Gerechtigheid. Iemand die Weegschaal is, is daarom ook continu bezig met controleren of iets wel de waarheid is. En als het niet klopt, dan willen ze dit zo snel mogelijk rechtzetten.

2. Je houdt van de liefde

Iemand die Weegschaal is, is vaak charmant, flirterig en ondernemend. Alle ingrediënten die je kunt gebruiken in een relatie. Ondanks dat je nog weleens met je eigen gedachten in de knoop zit, ben je wel iemand die van de liefde houdt. Vooral als het een zinvolle relatie is. Stiekem heb je daarom ook een diep verlangen naar gezelschap.

3. Je houdt niet van conflicten

Een Weegschaal doet er alles aan om geen conflict te hebben. Zo zou je nooit je eigen voorkeur doorgeven of het gesprek met iemand aangaan. Dit is alleen niet altijd een goede eigenschap, want dit kan ervoor zorgen dat dingen ophopen. Vooral in een lange relatie, bijvoorbeeld.

4. Je wilt graag harmonie

Als er een aangename sfeer hangt, dan is een Weegschaal gelukkig. Je hebt het vermogen om mensen te helpen met conflicten – hoe ironisch dat ook klinkt. Je hebt een luisterend oor en de empathie om naar het standpunt van een ander te luisteren. Niet voor niets dus dat vrienden naar je toe komen om te praten over ruzies.

5. Je houdt van mooie dingen

Een Weegschaal wordt blij van mooie spullen. Of dit nu is omdat je graag mooie kleding draagt of je huis perfect hebt ingericht: het geeft je rust. En wat je ook draagt of doet, je straalt het uit met veel verve en zelfvertrouwen.

Lees ook: Klopt jouw horoscoop nooit? Dan lees je hem verkeerd

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash, Allef Vinicius