Dit is de angstaanjagende reden dat je een wesp beter niet kunt doden

wesp

Laat die wesp liever met rust

Wespen: de een rent gillend weg als alleen al het woord ‘wesp’ genoemd wordt en de ander pakt een glas en probeert het insect te vangen. Dit zijn allebei manieren om de wesp op een verantwoorde manier te omzeilen, wat je echter niet moet doen is de wesp doden. Als je dat doet kan er een hele nare situatie ontstaan.

Zijn broertjes komen ‘m helpen.

Feromoon

Als je een wesp doodt komt er een bepaald soort feromoon vrij. Dit is een stofje dat de wespen die in de buurt zijn veel agressiever maakt en als zo’n wesp in de buurt is, loop jij een grotere kans om geprikt te worden. Dat is absoluut niet wat je wil, want stel je voor dat er meer dan één van die prikkende jongens in de buurt is. Het kan voor hele gevaarlijke taferelen zorgen.

Water

De beste manier om ‘m veilig naar buiten te begeleiden is met water. Water is namelijk iets waar wespen een gigantische hekel hebben. Heb je ooit een wesp zien vliegen als het regent buiten? Nee hè, dat heeft een reden! Een wesp kan niet zo goed vliegen als z’n vleugels nat zijn en als ze ook maar een beetje nattigheid voelen zijn ze weg. Ook blazen kan helpen. Tegenwind is namelijk nog iets waar een wesp niet tegen kan.

Nepnest

Wil je wespen liever helemaal uit je huis of tuin houden? Dat kan! Maak van een papieren zak een soort wespennest na. Wespen zijn enorm terretoriaal en agressief naar andere wespen. Als ze een nest zien hangen dan zullen ze zich snel uit de voeten maken, want anders lopen ze het risico te worden vermoord.

Lees ook: Brr…Deze Aziatische ‘monsterwesp’ komt binnenkort naar Nederland

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere