Dit is waarom wespen op je afkomen


Heb jij al veel wespen gespot?

Ons is altijd geleerd dat wespen op zoetigheid afkomen, waardoor je zoete drankje niet veilig is. Vooral op limonade, vruchtensap en alcohol lijken ze af te komen. Toch is dat niet de enige reden waarom wespen zo irritant om je heen zoemen of je zelfs steken. Om deze redenen zul je ook veel wespen bij je in de buurt zien.

Ze hebben gewoon honger.

Voeden

Muggen bijten ons om zichzelf te voeden, zij leven namelijk van ons bloed. Wespen doen dat niet, zij steken alleen uit zelfverdediging. In de lente leggen wespen eitjes in hun nest. De larven die hieruit komen stoten zoetigheid uit waar de volwassen wespen van leven. De larven leven van vlees, dus wespen zijn op zoek naar vlees om hun larven te voeden. Ze roven andere kleine insectjes om hun larven te voeden, maar ook jouw barbecuevlees is niet veilig. Als de larven eenmaal volgroeid zijn, moeten alle wespen op zoek naar een andere voedselbron. En je raad het al, die voedselbron is jóúw eten.

Zoet

Omdat de larven rond augustus volgroeid zijn, moeten de wespen ergens anders hun zoetigheid halen. Dat is dus hét moment dat ze op zoek gaan naar jouw ranja of wijntje. Daarvoor zijn ze juist meer op zoek naar vlees, waardoor je saucijzenbroodje bij de lunch niet veilig is. In augustus zijn de meeste larven volgroeid, dus nu wordt het tijd dat ze op zoetigheid afkomen.

Jij

Heb jij het gevoel dat ze jou altijd moeten hebben? Kijk dan even naar wat je eet of drinkt. Als jij vooral buiten komt om op het terras te zitten, zul je sneller een wesp zien dan als je gewoon wandelt zonder iets te eten. Komen ze zelfs op je af terwijl je niks eet of drinkt? Misschien draag je een erg zoet parfum, waardoor de wesp denkt dat er iets te halen valt. Helaas komen de meeste wespen in augustus uit hun nest, dus vanaf nu zul je er helaas extra veel last van hebben.

Lees ook: Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels