Wil je je pioenrozen lang mooi houden? Zet ze dan nooit op deze plek in huis

Houd je pioenrozen ver van deze plek!

Wist je dat er meer dan duizend soorten pioenrozen verkrijgbaar zijn in alle kleuren en maten? De schitterende pioenroos staat onder andere voor geluk, liefde en gezondheid. Het is dan ook niet zonder reden dat het een graag geziene bloem is op voorjaarsbruiloften!

Tips pioenrozen verzorgen

Pioenrozen zijn prachtige bloemen, maar helaas zijn ze slechts gedurende een korte periode van het jaar te koop.  Mei en juni zijn de maanden van de pioenroos, op dit moment staan de bloemenkramen er gelukkig vol mee en wij slaan ze dan ook in grote getale in. Het zijn echter wat lastige bloemen om te verzorgen, hoe houd je ze nu het langste mooi? Allereerst zijn pioenrozen gek op een schepje suiker! Verwen ze hier dan ook mee door een beetje in het water te doen, zo houd je ze veel langer mooi. Daarnaast kan je het beste pioenrozen kopen waarvan de knoppen al een beetje geopend zijn, dan weet je zeker dat ze ook uitkomen. Hiernaast is de plek waar je ze neerzet minstens zo belangrijk om je pioenrozen zo lang mogelijk mooi te houden.

Niet bij de fruitmand

Het staat misschien gezellig, maar een vaas pioenrozen naast de fruitmand zetten is een erg slecht idee. Fruit produceert namelijk ethyleengas, en dit bevordert de veroudering van je bloemen. Zet ze ver van het fruit, dan geniet je er veel langer van. Ook de volle zon of een andere warmtebron is niet goed voor je bos rozen, ze verwelken dan veel sneller. Zet ze op een plek uit de zon, tocht en uit de buurt van fruit en je zal merken dat je prachtige bloemen véél langer meegaan!

Lees ook: Steek een rozensteel in een aloë vera blad om de mooiste rozen te kweken

Bron: Libelle | Beeld: Tips en Weetjes ©