Brrr: vanaf woensdag winterse buien voorspeld

woensdag winterse buien

Mogelijk valt er vanaf woensdag een pak sneeuw in Nederland

Dit seizoen hebben we nog niet kunnen genieten van een dik pak sneeuw. Wellicht komt hier in de loop van de week verandering in. Meteorologen voorspellen namelijk vanaf woensdag besneeuwde landschappen. Voornamelijk in de nacht van dinsdag op woensdag vallen er naar verwachting in grote delen van het land winterse buien. Bij het ontwaken van een nieuwe dag kunnen veel mensen dus genieten van een ‘witte wereld’.

Winterse buien vanaf woensdag

Helaas zal het niet overal in Nederland besneeuwd zijn. Woordvoerder Wilfred Janssen van Weerplaza legt uit dat in sommige delen van het land met zekerheid sneeuw zal vallen. “En dat is gezien de geringe hoeveelheid sneeuw deze winter best opvallend”, aldus Janssen.

Temperatuur neemt af

Vandaag verloopt over het algemeen bewolkt en valt er zo nu en dan een bui. De temperatuur neemt in de loop van de dag af en komt nabij het vriespunt. In de nacht valt er natte sneeuw, maar gezien de kou blijft een groot deel van de sneeuw mogelijk liggen. Met name in de hoger gelegen gebieden, zoals de Veluwe en de Zuid-Limburgse heuvels, blijft de sneeuw wat langer liggen. In de loop van de ochtend verdwijnt de sneeuw in de rest van het land. “De relatief warme periode van de laatste tijd zorgt voor een warme ondergrond, waardoor de sneeuw sneller verdwijnt”, legt Janssen uit.

Geen hinder tijdens ochtendspits

Ondanks de verwachtingen, denken de meteorologen van Weerplaza dat de ochtendspits zonder weinig hinder van de sneeuwval zal verlopen. “Vermoedelijk is het witte landschap van korte duur.”

Lees ook: De paraplu kan in de kast: ‘Maart belooft warm en droog te worden’

Bron: NU.nl | Beeld: PxHere